reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Cześć dziewczyny. Moja radość z ciąży trwała równo tydzień. Dzisiaj w nocy się skończyła. Poroniłam. Leżę i ryczę, chodzę i ryczę. Nie wiem jak się pozbierać.
Przykro mi bardzo i współczuję :( Potrzebujesz czasu i wsparcia ze strony męża/partnera. Razem łatwiej przez to przejść

reklama
Kurde tylko ja nie jestem pewna czy już miałam WGL owulacje... Może jeszcze WGL jej nie było... A to przeswietlenie muszę mieć bonus za długo to się ciągnie... zalamka totalna [emoji58][emoji25]
Może idź do ginekologa i sprawdź czy owu już była.

Edit: właśnie doczytalam, że już byłaś na prześwietleniu ;)

Ostatnia edycja:
Generalnie wysoko. Ja natomiast badając szyjkę już od dłuższego czasu spisałam ten cykl na straty bo szyjka nie była wysoko tzn nie była jak przy Owulacji a okazali się pare dni potem ze jestem w ciąży. Także z tą szyjką różnie bywa.
Ja się poddalan w tym temacie szyjki. Nawet nie wiem jak ja znaleźć jedyne co mogę powiedzieć że dziś 25dc i nie jestem tam w srodku opuchnięta . Takie są moje wrażenia jak badam palcem , wcześniej przed okresem czułam tam tak jakby taka poduszeczke, jeśli tak to mogę określić 😁 haha

Nie mam teraz możliwości. Dzwoniłam chciałam się zarejestrować prywatnie Ale nie ma szans. Dopiero na 20 grudnia Ale to już dzień przed miesiączka to nic mi nie daje. Dostałam antybiotyk na zapalenie płuc. Nie wiem czy i on nie zaszkodzi... ahhh czy zawsze musi być pod górkę?
Może idź do ginekologa i sprawdź czy owu już była.

Fajnie, ze sie znowu pojawilas. Przykro mi, ze stracilas ten cykl, ale psychika czasem niestety tak dziala. W koncu dla naszych mężów/partnerów starania to zazwyczaj też sporo stresu i to przezywają. Nam mozesz sie wygadac:* przytulam mocno:* mi zalezalo bardzo aby byc w ciazy do konca listopada, listopad minal a ja w 2dc:( dlatego staram sie troszke odpuścić bo niestety nie mamy na wszystko wplywu.
Tak to jest jak się bardzo chce to nie wychodzi. Staram się odpuszczać ale to praktycznie niemożliwe to zawsze gdzieś w głowie siedzi. Zdecydowałam się nie robić testów owulacyjnych a teraz żałuję bo codziennie mam „stres” że być może dziś omijam owulacje już nie wiem co gorsze robić i pózniej do końca aż do okresu sobie wmawiać udało się i rozczarowywać przy miesiączce czy nie robić i stwarzać sobie takie tempo pracy w cyklu bo a nuż dziś jest owulka 😕

Boję się bardzo teraz antubiotyku Ale nie mam wyjścia muszę to brać. Nie chce mieć powikłań po zapaleniu płuc [emoji58] Czemu taka sytuacja zaistniała jak w końcu się zdecydowaliśmy na starania. Jak nie chciałam dziecka to byłam zdrowa jak koń A teraz jakąś kumulacja nastąpiła... ahhhh [emoji25][emoji26]
14 DC to dopiero okolice owulacji więc nie masz się czym martwić :)

Nie mam teraz możliwości. Dzwoniłam chciałam się zarejestrować prywatnie Ale nie ma szans. Dopiero na 20 grudnia Ale to już dzień przed miesiączka to nic mi nie daje. Dostałam antybiotyk na zapalenie płuc. Nie wiem czy i on nie zaszkodzi... ahhh czy zawsze musi być pod górkę?
Nie martw się bierz antybiotyk póki zarodek się nie zagnieździ to nie dostaje tak w kość jak od łożyska. Myśl teraz o sobie o swoim zdrowiu zapalenie płuc to poważna sprawaNie zadręczaj się ciąża której może w ogóle nie być bo przy tak osłabionym organizmie to nie wiadomo czy do ciąży w ogóle dojdzie. Zdrowiej szybko!

Boję się bardzo teraz antubiotyku Ale nie mam wyjścia muszę to brać. Nie chce mieć powikłań po zapaleniu płuc [emoji58] Czemu taka sytuacja zaistniała jak w końcu się zdecydowaliśmy na starania. Jak nie chciałam dziecka to byłam zdrowa jak koń A teraz jakąś kumulacja nastąpiła... ahhhh [emoji25][emoji26]
Nie bój się. Skoro jesteś w 14 DC a cykle masz 30 dniowe to nawet jeśli jesteś w ciąży to zagnieżdżenia jeszcze pewnie nie było a w takiej sytuacji z tego co wiem, leki/alkohol itp nie zrobia krzywdy płodowi.

reklama
Dzięki za podtrzymanie na duchu! Właśnie nie wiadomo czy w ogóle cokolwiek będzie. Jeśli coś miało by być nie tak to lepiej jakbym nie zaszła wcale. Choć bardzo tego pragnę... okaże się 21.12 jak przyjdzie termin miesiączki. Nawet jeśli coś z tego będzie, a płód miałby być uszkodzony to organizm sam to odrzuci i wtedy nawet nie będę wiedziała że cokolwiek było... tak sobie to tłumaczę [emoji4] Na razie muszę zaprzestać chyba starań i odpuścić choć bardzo mi przykro z tego powodu... [emoji25][emoji26]
Nie martw się bierz antybiotyk póki zarodek się nie zagnieździ to nie dostaje tak w kość jak od łożyska. Myśl teraz o sobie o swoim zdrowiu zapalenie płuc to poważna sprawaNie zadręczaj się ciąża której może w ogóle nie być bo przy tak osłabionym organizmie to nie wiadomo czy do ciąży w ogóle dojdzie. Zdrowiej szybko!

Do góry