reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
A to zaczynasz brać w dzień owulacji? Sorki za tę pytania ale po prostu chce porównać 😆
Powiem Ci, że nie wiem. Nie wiem bo moja Pani ginekolog dzisiaj była w złym humorze i była nieprzyjemna. Bierze się od owulacji. Od 2 dni bolą mnie jajniki ale już nie ma pęcherzyka którego mialam w poniedziałek więc nie wiem czy się znowu wchłonął czy pękł. Więc dla bezpieczeństwa wolę poczekać jeszcze max 3 dni bo pierwotnie w pt miałam mieć owu więc ja zacznę od niedzieli/poniedziałku 2x1 to myślę że będzie dobrze :)

Powiem Ci, że nie wiem. Nie wiem bo moja Pani ginekolog dzisiaj była w złym humorze i była nieprzyjemna. Bierze się od owulacji. Od 2 dni bolą mnie jajniki ale już nie ma pęcherzyka którego mialam w poniedziałek więc nie wiem czy się znowu wchłonął czy pękł. Więc dla bezpieczeństwa wolę poczekać jeszcze max 3 dni bo pierwotnie w pt miałam mieć owu więc ja zacznę od niedzieli/poniedziałku 2x1 to myślę że będzie dobrze :)
Oby się nie wchłonął a długo już bierzesz cło? Bo ja 6 miesiąc już i mi powiedziała że będziemy musieli zrobić przerwę z tym lekiem

Dziewczyny mam pytanie [emoji38]
Czy wy też tak macie jak bierzecie clostilbegyt to macie skąpe miesiączki ? Bo ja mam tyle co nic

Tak miałam ze względu na kiepskie endometrium. Niestety to skutek uboczny clo...
Cienkie endometrium to kiepskie szanse na zagnieżdżenie zarodka.
Może warto z lekarzem rozważyć inna formę stymulacji...clo to lek pierwszego rzutu...ale są tez inne które działają a nie maja aż takich skutków ubocznych np. letrazol.

Ja np brałam teraz drugi cykl od 15 do 25 dc nie miałam żadnych plamien w trakcie ani po. @przychodzila w danym terminie wg apki
Szczęściara :) Może u mnie takie cuda bo mam naprawdę mało tego progesteronu i organizm dostał porządnego kopa? Sama nie wiem.

No właśnie ja też już za wiele z wizyty nie pamiętam. Mówiła, że muszę być w 100% pewna że była owulacja bo duphaston może ją zatrzymać ( choć tu nawet czytałam , że w małych dawkach na pewno nie przeszkodzi) i szybko wyliczyła, że mam brać od 14dc a co jeśli owu przypadnie na 15dc? Albo na 12dc? Mimo wszystko brać od 14dc?

Ostatnia edycja:
Witajcie ☺
Biorę Luteine na wywolanie okresu, bo to juz w sumie tydzien jak sie spoznia i biore te tabletki 2 razy dziennie od 4 dni i ze sie tak wyrażę strasznie jest mokro (sorki za okreslenie) czy takie zjawisko jest normalne? Juz nie wiem czy to przez tabletki czy jakies zawirowania z organizmem.. . miala któraś z Was tak?

Witam się w 26dc :)
To moje pierwsze dwie kreski w życiu:)
Ciężko jest mi się cieszyć, bo boje się, ze to może jakiś wadliwy test, a innego akurat nie mam pod ręka. A na betę chyba dopiero w poniedziałek..

Załączniki

• B7705D7F-C137-4F22-9391-FDEF2633FF42.jpeg
    B7705D7F-C137-4F22-9391-FDEF2633FF42.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 135
reklama
Witam się w 26dc :)
To moje pierwsze dwie kreski w życiu:)
Ciężko jest mi się cieszyć, bo boje się, ze to może jakiś wadliwy test, a innego akurat nie mam pod ręka. A na betę chyba dopiero w poniedziałek..
Test na pewno nie wadliwy :) także spokojnie czekaj do poniedziałku :) chociaż ja bym już na Twoim miejscu dzisiaj zadzwoniła do lekarza i robiła termin, bo test nie podlega żadnej dyskusji :) Super ! gratulacje :)

Do góry