reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
A to zaczynasz brać w dzień owulacji? Sorki za tę pytania ale po prostu chce porównać 😆
Powiem Ci, że nie wiem. Nie wiem bo moja Pani ginekolog dzisiaj była w złym humorze i była nieprzyjemna. Bierze się od owulacji. Od 2 dni bolą mnie jajniki ale już nie ma pęcherzyka którego mialam w poniedziałek więc nie wiem czy się znowu wchłonął czy pękł. Więc dla bezpieczeństwa wolę poczekać jeszcze max 3 dni bo pierwotnie w pt miałam mieć owu więc ja zacznę od niedzieli/poniedziałku 2x1 to myślę że będzie dobrze :)

Powiem Ci, że nie wiem. Nie wiem bo moja Pani ginekolog dzisiaj była w złym humorze i była nieprzyjemna. Bierze się od owulacji. Od 2 dni bolą mnie jajniki ale już nie ma pęcherzyka którego mialam w poniedziałek więc nie wiem czy się znowu wchłonął czy pękł. Więc dla bezpieczeństwa wolę poczekać jeszcze max 3 dni bo pierwotnie w pt miałam mieć owu więc ja zacznę od niedzieli/poniedziałku 2x1 to myślę że będzie dobrze :)
Oby się nie wchłonął a długo już bierzesz cło? Bo ja 6 miesiąc już i mi powiedziała że będziemy musieli zrobić przerwę z tym lekiem

Dziewczyny mam pytanie [emoji38]
Czy wy też tak macie jak bierzecie clostilbegyt to macie skąpe miesiączki ? Bo ja mam tyle co nic

Tak miałam ze względu na kiepskie endometrium. Niestety to skutek uboczny clo...
Cienkie endometrium to kiepskie szanse na zagnieżdżenie zarodka.
Może warto z lekarzem rozważyć inna formę stymulacji...clo to lek pierwszego rzutu...ale są tez inne które działają a nie maja aż takich skutków ubocznych np. letrazol.

Ja np brałam teraz drugi cykl od 15 do 25 dc nie miałam żadnych plamien w trakcie ani po. @przychodzila w danym terminie wg apki
Szczęściara :) Może u mnie takie cuda bo mam naprawdę mało tego progesteronu i organizm dostał porządnego kopa? Sama nie wiem.

No właśnie ja też już za wiele z wizyty nie pamiętam. Mówiła, że muszę być w 100% pewna że była owulacja bo duphaston może ją zatrzymać ( choć tu nawet czytałam , że w małych dawkach na pewno nie przeszkodzi) i szybko wyliczyła, że mam brać od 14dc a co jeśli owu przypadnie na 15dc? Albo na 12dc? Mimo wszystko brać od 14dc?

Ostatnia edycja:
Witajcie ☺
Biorę Luteine na wywolanie okresu, bo to juz w sumie tydzien jak sie spoznia i biore te tabletki 2 razy dziennie od 4 dni i ze sie tak wyrażę strasznie jest mokro (sorki za okreslenie) czy takie zjawisko jest normalne? Juz nie wiem czy to przez tabletki czy jakies zawirowania z organizmem.. . miala któraś z Was tak?

Witam się w 26dc :)
To moje pierwsze dwie kreski w życiu:)
Ciężko jest mi się cieszyć, bo boje się, ze to może jakiś wadliwy test, a innego akurat nie mam pod ręka. A na betę chyba dopiero w poniedziałek..

Załączniki

• B7705D7F-C137-4F22-9391-FDEF2633FF42.jpeg
    B7705D7F-C137-4F22-9391-FDEF2633FF42.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 144
reklama
Witam się w 26dc :)
To moje pierwsze dwie kreski w życiu:)
Ciężko jest mi się cieszyć, bo boje się, ze to może jakiś wadliwy test, a innego akurat nie mam pod ręka. A na betę chyba dopiero w poniedziałek..
Test na pewno nie wadliwy :) także spokojnie czekaj do poniedziałku :) chociaż ja bym już na Twoim miejscu dzisiaj zadzwoniła do lekarza i robiła termin, bo test nie podlega żadnej dyskusji :) Super ! gratulacje :)

Do góry