reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

No własnie wszystko znowu się przesunie :( no trudno jezeli to ma pomoc w zostaniu mamą to wszystko zniosę :) ja mam się znowu pojawić na kontroli u gina 12dc i zobaczymy co i jak :) na szczęście ja mdłości nie mam po dupku, ale piersi to sobie chyba utnę, bo przypuszczam, że to będzie mniej bolesne niż teraz :)
Ja też eutyrox od wczoraj biorę a on chyba też daje takie objawy :/ Mam tylko ogromną nadzieję, że szybko będę mogła odstawić wszelkie wspomagacze i cieszyć się zdrową ciążą :)
Czyli to jakby pewne , że duphaston przedłuży fazę lutealną?

reklama
Zwiarowac idzie! W poniedziałek 12mm endo 8.4, dzisiaj pęcherzyka nie ma a endo 11.3 od wczoraj od 5 ból jajników do dzisiaj na przenian prawy, lewy. No i trochę płyny w zatoce daglasa.... Mam brać dupka i 2.12 na betę.... Co o tym mam myśleć...

Kochane a powiedzcie jak u Was ze sluzem przed okresem? Bo ze mnie leje się taka woda jakby i głupia już sobie robię nadzieję.

Ja też eutyrox od wczoraj biorę a on chyba też daje takie objawy :/ Mam tylko ogromną nadzieję, że szybko będę mogła odstawić wszelkie wspomagacze i cieszyć się zdrową ciążą :)
Czyli to jakby pewne , że duphaston przedłuży fazę lutealną?
No mi ginekolog powiedział, że mam brać dupka 10 dni i po odstawieniu w przeciągu kolejnych 10 dni powinnam dostac @ więcz moich wyliczeń wychodzi, że skoro zaczęłam go brać od 18dc +10 dni to do 28dc i zakładając, że dostanę w przeciągu 10 dni @ to cykl wydłuży się do ok 37 dni...o ile dobrze wszystko zrozumiałam...powiedział jeszcze, że mam się zgłosic na badanie usg w 11-12 dc. Tylko ja nie biorę eutyroxu więc nie wiem jak te leki działają w połączeniu....chciałabym już bardzo zacząc nowy cykl :)

No mi ginekolog powiedział, że mam brać dupka 10 dni i po odstawieniu w przeciągu kolejnych 10 dni powinnam dostac @ więcz moich wyliczeń wychodzi, że skoro zaczęłam go brać od 18dc +10 dni to do 28dc i zakładając, że dostanę w przeciągu 10 dni @ to cykl wydłuży się do ok 37 dni...o ile dobrze wszystko zrozumiałam...powiedział jeszcze, że mam się zgłosic na badanie usg w 11-12 dc. Tylko ja nie biorę eutyroxu więc nie wiem jak te leki działają w połączeniu....chciałabym już bardzo zacząc nowy cykl :)
Ja dopiero w styczniu idę na kontrolę bo ze względu na brak owulacji duphaston miałam od grudnia przyjmować ale w końcu kazała brać teraz bo progesteron mam bardzo marny :/
Muszę dokupić akard bo wyczytałam, że duphaston źle na krew działa a ja bez niego powinnam przyjmować coś na rozrzedzenie tylko, że po tym leku też źle się czuję i tak, o .. Wszystko złe i niedobre ;)

reklama
Ze mnie się lało w poprzednim cyklu i nic :-( Teraz po owu mam białawy i gęsty jakby, i czekam z nadzieją...
Eh... Pewnie u mnie będzie to samo. Byle do soboty, chociaż ból krzyża już jest.. Piersi nabrzmiale ale zauważyłam że więcej zylek mam i że ciemniejsze brodawki ale myślę że to wytwór mojej wyobraźni :)

Do góry