Bbergamotka
Fanka BB :)
Tak byliśmy ale szkoda gadać. Żadnych badań nic i zgonila wszystko na moją wagę. Niestety nie ważę 60 kg tylko jeszcze raz tyle. Prosiłam ja o monitoring to kazała przyjść w 12dc gdzie cykle wtedy miałam 40 dniowe i dłuższe i dla mnie jednorazowe usg w 12dc by nic nie wnioslo. A jednorazowe usg w 12dc nie można nazwać monitoringiem. Więcej tam nie poszłam.
Maz miał robione badanie nasienia wszystko wyszło ok tylko słabo ruchliwe plemniki to zażywal 2 miesiące fertil Man później miesiąc zażywal coś w saszetkach 2x1 i później zażywal fertilman plus. Teraz bierze witaminy od A do Z.
Jakoś po 4 stracie nie mam parcia na dziecko. Teraz raczej z każdym miesiącem modlę się aby miesiączka przychodziła w terminie i żeby w końcu odszedł problem z nieregularnymi miesiączkami bo to było strasznie męczące.
Moim zdaniem złe zrobiłaś ze nie poszłaś tego 12 dc. Bo może by lekarka wprowadziła jakieś leczenie. By coś doradziła. Może by po wizycie 12dc zaproponowałaby kolejna wizytę w późniejszym terminie.
U mnie przed ciąża cykle po 40-50kilka dni. W końcu stwierdzone pco. Dostałam leki na stymulację plus monitoring...przez rok się nie udawało, w końcu mój lekarz zdecydował się na operacje i nakłucie jajników i w koncu w 3 cyklu po operacji się udało. wyszła mi tez mutacja genów i musiałam brać cała ciąże heparynę by nie poronić. Byłam zdiagnozowana wzdłuż i w szerz. Badań zrobiłam cała masę.
A z Waga coś robisz? Bo waga tez może powodować problemy z utrzymaniem ciąży nie tylko z zajściem.
Mnie wkurza mówienie, wyluzuj to zajdziesz w ciąże, przestań się starać. Tak może tak to działać jeśli jedynym problemem jest głowa...jeśli dochodzą problemy zdrowotne to wyluzowanie nie wystarczy. Gdybym wyluzowała i przestała chodzić po lekarzach to nadal bym nie miała dziecka.
Myśle ze dobrze na początku się tylko starać ale jeśli po 8miesiacach regularnego współżycia nie zachodzi się w ciąże to Ewidentnie coś nie działa i jest gdzieś problem. Z reszta przy cyklach długich jest podejrzenie braku owulacji, mogą tworzyć się torbiele itp.
Tak samo przy 4 stratach, może być problem np z krzepliwością i wystarczy wieczorem acard a rano heparyna by utrzymać ciąże.
Przepraszam za długi post