reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprzedam, kupię, poszukuję....

reklama
witajcie, chcę kupić coś praktycznego dla młodej mamy chciałbym wydać około 100zł czy taka mata jest praktyczna, bo widziałam że niektóre znajome przewijają dziecko na podkładzie ? Niema dzieci więc niechciałabym kupowac czegoś co się nieprzyda.

MK.miki Ja nie wiem a jest to ci tak bardzo potrzebne nie mozna polozyc dzieck na kocyku i na kocyk tetre lub jakas inna pieluszke. Mi się wydaje że to jest wydatek nie potrzebny ale to zależy od ciebie. Ja mam przewijak sztywny na łóżeczko i nic więcej.

Witajcie. Mam pewne doświadczenie w sprawach wózków i akcesoriów dla dzieci - chętnie podpowiem, doradzę. Teraz może na szybko chciałbym zwrócić się do wszystkich szukających wózka dla dziecka i podpowiedzieć, na co zwracać głównie uwagę, bo wybór ogromny ale tak naprawdę niewiele konstrukcji spełnia oczekiwania. BArdzop często podlegamy sile reklamy, w której nie wszystko jest powiedziane (tak to bywa). Zatem sami musimy wiedzieć, na co zwrcać uwagę. A teraz konkrety: 1- miękkie zawieszenie - wózek na nierównościach nie drży, nie przenosi drgań na dziecko, poza tym miękkie zawieszenie ułatwia uniesienie kół przednich przy podjeżdżaniu np.pod krawężniki 2- zdecydowanie 4-kołowy - cztery punkty podparcia zapewniają stabilność większą aniżeli 3 (fizyka;) ), dziwi moda na wózki 3-kołowe jako joggingowe czyli do szybszej jazdy, gdzie w zakręcie przy nawet normalnej prędkości ok 5 km/h ma on tendencję do wywracania się(!) - no cóż, moda; poza tym podjeżdżanie na podjazdach gdzie są w środku stopnie a po bokach płaszczyzny do podjazdu wymusza jazdę na dwóch kołach - troszkę karkołomne i ryzykowne jak na operację na schodach z małym dzieckiem 3- koła pompowane, przednie dobrze aby były skrętne, tylne na łożyskach - nie do końca słuszna jest obiegowa opinia, jakoby koła skrętne utrudniały użytkowanie - tylko złe konstrukcje (najczęściej z Chin) źle się sprawują 4- gondola dosyć duża, bardzo dobrze, gdyby się składała (takie też są) 5- spacerówka w komplecie powinna wpinać się na dwie strony - przodem i tyłem do kierunku jazdy - w początkowym okresie korzystania ze spacerówki wskazany est kontakt wzrokowy z dzieckiem, i vice versa 6- dobrze, gdyby wózek był wyprodukowany w Polsce - nasi producenci znają i uwzględniają warunki, w jakich będzie ich produkt używany 7- fotelik w komplecie - tu akurat nie jest to konieczne, bo czasami z tej funkcji się po prostu nie korzysta - trzeba przemyśleć, czy to się przyda 9- cena - oczywiście, że nie może być najniższa, bo za tym idzie albo jakość materiałów abo jakość wykonania, jednak do 1400 zł można otrzymać przepiękne konstrukcje. ... - jeśli masz pytanie, pisz na cu33@wp.pl
Zwracam uwage na doskonałą konstrukcję SOLARIS firmy Bebetto.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
tak wiem, w domu jak najbardziejsz sztywny przewijak ale jak z dzieckiem gdzieś wyjśc np do znajomych do juz może byc kłopot z przewijaniem, a tutaj dziecko zawsze możesz połozyc na sterlnej macie bez skrępowania że przy przwijaniu pobrudzimy komuś kanapę

no to nie wiem jak uważasz że to ci sie bardzo przyda to oki ja takiego przewijaka nie kupiłabym i nie kupie bo uważam że to jest zbyteczny wydatek wole tetre i heja przewinięty. No ale to moja opinia. Pozdrawiam i życze udanego zakupu

tak wiem, w domu jak najbardziejsz sztywny przewijak ale jak z dzieckiem gdzieś wyjśc np do znajomych do juz może byc kłopot z przewijaniem, a tutaj dziecko zawsze możesz połozyc na sterlnej macie bez skrępowania że przy przwijaniu pobrudzimy komuś kanapę

ja też miałam tetrową pieluszkę albo mały kocyk.... i tak wychodząc gdzieś bierze sie ful rzeczy, i każdy dodatkowy nadbagaż jest przeciążeniem torby i miejsca.... :tak:

reklama
Do góry