reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
dokladnie tak jak pisze Aga u nas w rodzinie byla taka sytuacja i co musieli zwracac pieniadze

no ja tez musialm zwracac,bo choc mialam decyzje przyznana to nie poinformowalam ze maz za granica pracuje i podobno nam sie nie nalezalo choc z tego co pamietam to ustala sie prawo do zasilku z zarobkow z poprzedniego roku wiec teoretycznie sie nalezalo no ale ja nie mialam ani czasu ani kasy na latanie do Polski wiec im to poprostu zwrocilam ale droga oficjalna i polska skontaktowala sie z benefitami tutaj i irlandzki urzad zapytal czy wyrazam zgode na zaplate:laugh2: ale pobierali w ratach nie w calosci:rofl2:przynajmniej w razie co mam podkladke i sie moja kochana ojczyzna nie upomni za iles lat znowu bo ja tam im nie wierze:baffled:

Witam Czy ktoś z was korzystał z programu BACK TO WORK ENTERPRISE ALLOWANCE Czy ktoś wie jak to się ma do Rent Supplement Znalazłam w internecie informacje, ze socjal nadal ma się płacone przez 2 lata ale nie ma żadnej wzmianki o zachowaniu Rent Supplement

Witam Czy ktoś z was korzystał z programu BACK TO WORK ENTERPRISE ALLOWANCE Czy ktoś wie jak to się ma do Rent Supplement Znalazłam w internecie informacje, ze socjal nadal ma się płacone przez 2 lata ale nie ma żadnej wzmianki o zachowaniu Rent Supplement

Z tego co sie orientuje to nie dostaje sie rentu.

mozna utrzymac ale trzeba w healt centre zglosic wczesniej ze sie bedzie skladac o back to work....teoretycznie oczywiscie bo jak jest w praktyce to nie wiem ....ale tak pani na spotkaniu mowila wlasnie

Oki dzięki No właśnie boje się jak to wygląda w rzeczywistosci:-(Nie chce zostać w sytuacji, ze nagle zbierają mi wszystko i zostaje bez niczego bo wiadomo, ze własna firma nie przyniesie od razu wielkich pieniędzy Dlatego miałam nadzieje, ze znajdzie się ktoś, kto z tego korzystał i wie jak to wygląda w rzeczywistości

mamus-ka noramalnie placa rent suplement;-)

no przez dwa lata placi socjal na back to work,ale przez pierwszy rok 100%,a w drugim 70%albo 75%....

aaa no i nie trzeba wczesniej zglaszac im ze sie przechodzi na back to work...tylko pozniej jak przysla ci do domu jakies dokumenty w celu sprawdzenia twojej sytuacji to kserujesz ksiazke przychodow i rozchodow:)i zanosisz im...oczywiscie ksiazke tez do wgladu:)

reklama
mamus-ka, ewelcia-moim znajomym nie przyznali rentu jak przeszli na Back to work, wiec pewnie wszystkich rozpatruja osobno :eek: Najlepiej dowiedziec sie w socjalu lub w citizenie

Do góry