Kasiurek1983
Fanka BB :)
chyba kazdy sie miesci w takim przedziale no wiekszosc ;] wiesz w marcu rodzimy a do kiwtnia?!? trzeba zlozyc pit? ale chyba beda patrzec na pity za rok ubielgy ..chyba?No tak w sumie ale ale mieli wycofać w ogóle, tylko dla rodzin powyżej trójki dzieci miało być
My z Piotrkiem i tak się mieścimy w tym przedziale do 85 tys rocznie bo tylko on pracuje więc ja mam becikowe pewne
Ponadto wydaje mi się,że na początku tych dochodów nie będą jakoś bardzo sprawdzali, bo w styczniu wejdzie ustawa a my w marcu rodzimy
Później może być faktycznie trudniej
to nie tak , z ebys nie chciala] my bedziemy przy granicy 85 tys ale to nie znaczy ze mamy kasy nie wiaodmo ile, owszem maz ma fajna wyplate ale co z tego jak mamy mega kredyt, raty i cala reszte..bo w tych czasach chyba nie ma nikogo co nie ma kredytu na mieszkanie czy rat na chocby nawet pralke czy lodowke- tylko ze oni nie zdaja sobie sprawy ze kiedys człowiek jak poszedl na koplanie czy hute pracowac z miejsca odstal mieszkanie, miejsce w przedskozlu bylo dla kazdego dziecka, w skozlach nie bylo przleudnien ........a i praca na matke po macierzysnkim czy ba nawet wychowawczym czekala a jak nie to poszl agdzie indziej i z miejsca prace miala.To, że straszyli likwidacją wszystkich ulg dla rodzin jak zawsze po to, żeby zamęt siać. Dlatego pisałam wcześniej, żeby poczekac do expose ;-)
Mi podobnie jak Amaldzie wydaje się, że nas póki co te zmiany nie zdążą złapać.
Amandla a co do granicy dochodu, do której można sę o becikowe ubiegac - jakby nasza rodzina miała powyżej 85 tys. rocznego dochodu, to olałabym tego tysiaka becikowego
a teraz ... jelsi nie ma sie bogatych rodzicow lub w spadku domu/mieskzania to mlodzi na start zamiast brac slub biora kredyt bo to bardziej wiazace niz slub - na pewno 25 lat trzeba byc razem i splacac , praca jak znia jest kazdy wie, umowy zlecenie umowy o dzielo itd najlepiej za 500 zyla i robic 80 godzin w tygodniu !a jakkobieta urodzi to najczesniej nie ma co suzkac w swoim dawnym miejscu pracy .... przedszkole i szkoly to juz w ogole makabra i jakby pomyslec to 85 tysiecy duzo nie jest ,,vchyba ze ktos je ma tylko na zycie .