agniesiak23
Mama lipcowa 2008
witam, moja córcia też tak miała, ale podkładanie pieluszki pod ciałko pomogło i główka się wyrównała.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie panikujcie dziewczyny. Wszystko już w sumie zostało napisane. Dzieciaki jakoś tak mają, że wolą jedną stronę. Moim zdaniem warto jedynie ustalić czy przyczyną tego nie jest kręcz szyi, bo to wymaga rehabilitacji. Sama to miałam i potem na długo zostały mi tiki nerwowe.
Natomiast głowka zarasta i twardnieje do 2 roku życia, więc na pewno się wyrówna. Warto probować maluszka przekładać na drugi bok, ale weźcie też pod uwagę to, że okres, w którym dziecko tylko leży jest krótki. A jak zacznie siedzieć, raczkować itd i główka będzie więcej czasu swobodnie w powietrzu to się prawidłowo ukształtuje. Mój synek miał głowę spłaszczoną z obu stron i taki jakby wydłużony czubek. A to przez to, że jak śpi na plecach, to nie trzyma głowy prosto tylko na jeden lub drugi bok. Ale teraz kończy 7 miesięcy, jest bardzo ruchliwy, śpi w różnych pozycjach, więc i kształt głowy się zmienia.