reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spirala po cc

Natalia198777

Fanka BB :)
Dziewczyny pisze w imieniu koleżanki. Otóż 7mc urodziła przez cc. Teraz chciała założyć spirale. Lekarz wycenił ją na 1500 zl i stwierdził , że z racji cc musi mieć to zrobione pod narkozą. Obawia sie , ze lekarz chce ją naciągnąć. Czy możecie cos w tym temacie podpowiedzieć ??

reklama
Rozwiązanie
Ja mam już trzecia spiralę. Pierwsza założyłam 6 tygodni po porodzie sn. Drugą założyłam rok po cc. Wskazanie lekarza by wszystko się zagoilo dobrze po cc. Pierwszy raz słyszę by zakładać spiralę pod narkoza dlatego że miało się cc.
Ja miałam zakładaną mirenę ok roku po cc. Nikt mi o żadnym znieczuleniu nie wspominał, a tym bardziej o narkozie. Ale 5 lat temu za spiralę i jej założenie płaciłam 1100zł, więc o ile to hormonalna, to cena wcale nie jest jakoś dziwnie wysoka. A jeśli ma być narkoza, to powiedziałabym że nawet jest bardzo niska - bo przecież wówczas trzeba jeszcze anestezjologa opłacić.

Jeśli mirenę, to koszt chyba jest koło 1400 zł. w Warszawie. Jeśli chodzi o narkozę to po cc miałam zakładaną bez, ale możliwe, że zależy od tego, jak wewnętrznie to cięcie wyglądało. Ta narkoza jest chyba 5 min.

Ja mam już trzecia spiralę. Pierwsza założyłam 6 tygodni po porodzie sn. Drugą założyłam rok po cc. Wskazanie lekarza by wszystko się zagoilo dobrze po cc. Pierwszy raz słyszę by zakładać spiralę pod narkoza dlatego że miało się cc.

Rozwiązanie
Do góry