reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Spadek Bety i Progesteronu 9 tydzień

Hej,
9t2d

Strasznie mnie stresuje ta ciąża boję się dosłownie o wszystko.

Wczoraj byłam na usg i wszystko było w porządku, serduszko biło, kosmówka też ok.

Ale coś mnie podkusiło aby zrobić sobie dzisiaj betę i progesteron tak z ciekawości.

No i mamy spadek. Opis całości:

26.03.2025
Miałam delikatne plamienie ale wszystko na usg było

29.03.2025
Progesteron: 22

31.03.2025 - 7t4d
Beta: 130244
Progesteron: 25,50

11.04.2025

Wizyta u ginekologa dał mi luteinę dopochwowa bo niby za mały progesteron.
Zrobiłam USG i wszytko było dobrze nawet przez sekundę usłyszałam bycie serca.

12.04.2025 9t2d
Beta: 122965
Progesteron 19,70

Ogólnie biorę xonvea i było ok dopiero ok 17 mnie mdliło znowu tak od wczoraj czuję się całkiem ok piersi bolą, ale tak jakbym miała trochę więcej energii.

Czy ktoś tak miał, mam się czym martwić? Ja żyję w ciągłym stresie bo boję się że coś się może stać.

reklama
Za duża ciąża na badanie bety. To po pierwsze.
Po drugie, progesteron w ciąży jest skokowy. Progesteron rzędu prawie 20 utrzyma ciążę.

Nie wykonuj badań z "ciekawości". Wykonujemy badania jeśli lekarz Ci każe.

reklama
Do góry