reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
zamiast kotletów zrób pulpeciki z jakimś sosikiem :)))
Na mielone mnie odrzucilo odkad zaszlam w ciążę.Do tej pory mąż ubolewa bo lubi spaghetti a ja nie robię.Raz zrobiłam i się skończyło jak się skomnczyło...
Robię czasem jakiś gulasz i kotlety w różnej postaci ale to ze względu na niego bo on to "mięsożerna roślina" , ja tam wolę np leczo ale już muszę dla niego tonę kiełabasy wkroić bo nie da rady żeby zjadł:-D:-D:-D

dziś nie robię nic , mam pyzy fakt że z mięsem ale jakaś odmiana.

ja np bardzo lubie takie ala zraziki tylko z miesa wieprzowego do srodka wkladam usmazone juz drobniutko pokrojone pieczarki i papryke, zawijam, obtaczam w mace i smaze....:tak:

a wiec ide wszamac bigos, przynajmniej jak to mowi moj mlodszy kuzyn, duzo zdrowej "fafusty" :-)

a zapach mnie wkoncu nie przeraza :-)

jak to stwierdził dziś jeden z uczniów : bigos wygląda jak kupa wielbłąda:-):-) to smacznego :tak:

ja np bardzo lubie takie ala zraziki tylko z miesa wieprzowego do srodka wkladam usmazone juz drobniutko pokrojone pieczarki i papryke, zawijam, obtaczam w mace i smaze....:tak:

to jest pomysł ;-) tego jeszcze nie robiłam;-)

a propo jak już jestesmy na kulinariach, wczoraj zrobiłam z mężem blok czekoladowy, takie coś jak za prl-u kojarzycie??
Ale to pyszne 3 kawaleczki zjadlam i pekam tak mi słodko.Pychotka łatwo się robi.Jak moj mąż nie przepada za słodyczami to to uwielbia.Mniam:-)

Cleo ;-) mmmm:tak: Moja babcia taki robiła a przepis wsiąkł;-) podzielisz się przepisem ?

ok
Składniki:
Mleko w proszku 1op ( nie granulowane!)
Cukier 1 szklanka
Kakao 3-4 łyżki ( najlepiej to z wiatrakiem, tanich nie polecam)
Herbatniki około 20 szt
Margaryna ( jakakolwiek)

Wrzucamy do garnka maragrynę , cukier, kakao i mieszamy aż sie rozpusci i zrobi taka polewa czekoladowa, wszystko na malusim ogniu i garnek głeboki (jak na zupe),wsypujemy mleko w proszku i mieszamy, i powoli połamane w ręku herbatniki.Mieszamy aż się mleko rozpusci zeby grudek nie było.Niezbędna pomoc mężczyzny bo ciężko aż łyżkę wygina.Można dolać troszkę przegotowanej wody , ale naprawde malusio żeby było łatwiej mieszać.

Najlepiej do formy-keksówki wyłożonej folią aluminiową.Czekamy aż sostygnie i hop do lodówki.Około 2 h i mozna jesc krojąc na plasyterki.PYchaaaaaa

Cykne fotke poki zostało

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ważne! Musi być cały czas w lodówce.

Załączniki

• DSCN0002.JPG
    DSCN0002.JPG
    48,4 KB · Wyświetleń: 114
Do góry