reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
mi również brak... chyba zrobię zwykłego kurczaka z sosem warzywnym i już:sorry2:
źle się czuję ... to dlatego
Ja robilam ostatnio coś takiego:

Piers z kurczaka pokroiłam na paseczki, wrzuciłam do miski , trochę oleju lub oliwy, lekko posolić i wspypać sporo ziół prowansalskich, można jeszcze ale naparwde mało wegety.Zostawić na, bo ja wiem godzinke w lodówce.Musicie to oczywiście wszystko wyieszać razem:)

Po godzince wrzucacie na patelnie juz bez dodawania oleju! smażyc na chrupko a na koncu na to zółty ser i na talerz bach. Smakuje pycha z frytkami i sałatką colesław.(jak kojarzycie sharme ze Sphinxa to własnie coś takiego)

Mój mąż oszalał:-D

Dobra rada żeby sie z frytkami wyrobic.Ja robie tak.Najpierw smaże frytki i wrzucam do garnka.One dlugo będą ciepłe.I wtedy mięsko robię.Chyba ze macie frytkownice.

Julcia ja mialam tak samo!! na poczatku o slodkim nie ma mowy... a teraz... ciasta batoniki lody mniamku :) wczoraj zrobilam takie ciasto na zimno z truskawkami normalnie pychota pewnie do wieczora nic nie bedzie :)
Ja też na początku ciąży w ogóle nie jadłam słodyczy. Potem była ta akcja z podejrzeniem cukrzycy i przez tydzień byłam na diecie dla diabetyków. Jak się dowiedziałam, że jednak cukrzycy nie mam, to zaczęłam zjadać przemysłowe ilości ciastek i innych pyszności. Teraz trochę przystopowałam, bo to jednak niezbyt zdrowo i lęk przed cukrzycą pozostał, ale zawsze coś tam słodkiego w ciągu dnia dorwę :-)

w IE colesław to bardzo znana sałatka.... a ja jakoś nie przepadam...
co do mojego kurczaka to trochę inaczej myślałam....
bo ja przeważnie robię tak że mięso tak jak Ty a póżniej kroję zioła i warzywa na drobno tj : pieczarki, marchew, cebulę, ehhhh nie pamiętam co jeszcze przez ten ból...
nawet sie skupić nie mogę.... a no groszek tezż i kilka innych warzyw wg uznania co kto lubi , wszystko duszę z tym mięskiem na patelni z dodatkiem wody a na koniec robię zaklepkę mieszam i przyprawiam jeszcze do smaku

No można kombinowac z kurczakiem na milion sposobów:)
Ja kiedyś zrobiłam tak jak pisałam wczesniej przepis tylko zamiast sera wlałam na patelnię sos czosnkowy i smietany trochę.Pychaaaaaa sosik wyszedł:)

Jak pracowałam to tak nie miałam czasu się babrać w kuchni z obiaem, zazwyczaj coś na szybko.Ale teraz na zwolnieniu to czasem wymyślam jakieś cuda i też tak jak Bura korzystam ze stron internetowych w poszukiwniu czegoś pysznego.

Ostatnio nauczyłam się robić chlebek pita jak ktos lubi kebabika czasem zjeść.
Można wrzucić mięsko , surówke co kto lubi mniam:)
Teraz patrze ze to ze strony Wielkie Żarcie ( zapisane w ulubionych):-D

Wielkie Żarcie - Chlebek PITA pychotka

bura powiem Ci że ja nigdy nie korzystam ze stronek...
ale czasem jak widzę coś tylko na obrazku to sama kombinuję i takiee robię.... hehe
kiedyś robiłam kurczaka nadziewanego ziołami i serkami a na zewnątrz oblepiłam boczkiem.... i powiem Ci że akurat wpadli znajomi i mówili że jedli coś takiego w restauracji:szok: a ja się cieszyłam że wymyśliłam coś świetnego:-p

zawsze uwielbiałam siedzieć w kuchni i wymyślać nowe potrawy.....:tak:

reklama
o ja z piersia tez mam fajny przepis piers kroisz na male kawaleczki do tego 2 jajka 3 lyzki majonezu 3 lyzki wegety ser zolty potarkowany sol pieprz na godz. od lodowki aby sie przejadło i pozniej takie placki ale pycha mniam :) mozna je jesc i na zimno tez sa pyszne chyba dzis juz wiem co bedzie na obiad :D

Do góry