Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Marta ja beszamel robię tak jak jest w przepisie na szparagi, tzn tutaj jest rzadszy ja robię gęsciejszy "na pałę" ;p
Daję mniej więcej łyzkę kopiastą masła, lub dwie, dwie mąki rumienię i wlewam po woli mleko, czekam az zgęstnieje solę pieprzę i scieram gałkę muszkatułową, ja jej daję dosc sporo bo lubię ją Mozna jak się zdejmie z ognia dodać zolteczko. mozna troszkę sera startego.
Ja beszamel wykorzystuję do super hipper dania makaronu (spagetti lub penne) ze szpinakiem, boczkiem lub szynką i beszamelem Jest pyszne.
Pierwszy raz pokochalam je w Kredensie w Jeleniej Górze (dobrze napisalam to miejscowosc za Władkiem) potem do Kredensu chodzilismy w Wa-wie
Daję mniej więcej łyzkę kopiastą masła, lub dwie, dwie mąki rumienię i wlewam po woli mleko, czekam az zgęstnieje solę pieprzę i scieram gałkę muszkatułową, ja jej daję dosc sporo bo lubię ją Mozna jak się zdejmie z ognia dodać zolteczko. mozna troszkę sera startego.
Ja beszamel wykorzystuję do super hipper dania makaronu (spagetti lub penne) ze szpinakiem, boczkiem lub szynką i beszamelem Jest pyszne.
Pierwszy raz pokochalam je w Kredensie w Jeleniej Górze (dobrze napisalam to miejscowosc za Władkiem) potem do Kredensu chodzilismy w Wa-wie