reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

Anilek 77 ja miałam już dwa razy to badanie robione na samym początku i przed ostatnią wizytą, bardzo dobre badanie ,bo dowiadujesz się jakie jest twój średni poziom cukrów, u mnie było super, na 1 badaniu wyszło 5,1 a na drugim 4,8 diabetolog stwierdził, że widać , że się staram. Ale ten wynik 5,1 też był bardzo dobry.

Dzis zjadłam płatki z mlekiem, nie mogłam wytrzymać po godz 140 po dwóch 74

reklama
Ja na szybko, bo padnięta jestem.....na czczo 90, po śniad 124, później ok 90 cały czas.....u diabetolog ok, zwiększyła mi rano do śniadania 2 jed , a do obiadu i kolacji po 1.Nocna insulina b/z. Zasypiam na siedząco.....musiałam ogarnąć co nieco i teraz nie mam sił komptnie na nic, nawet zupa niedokończona....pozdrawiam....

Ja też miałam robioną hemoglobinę glikowaną - wynik 5,0 i diabetolog mówiła, że to też na przyszłość (po porodzie) dobrze wróży. Co do wytycznych po porodzie to na ostatniej wizycie powiedziano mi, żeby mierzyć 2 godziny po posiłku i na czczo 100 i 2h po 140 więc dużo więcej niż teraz. U nas na SR też była mowa o jedzeniu "wszystkiego" w trakcie karmienia piersią i dopiero potem eliminować. Przy czym położna miała podejście, że wysypka to raczej potówka niż alergia na coś w mleku bo mleko mamy to nie truskawki, tylko mleko mamy. No jestem ciekawa jak to będzie. Nastawiam się na dużo lodów, truskawek i wiejskiego kwaśnego mleka - to trzy synonimy lata :)

grunt to miec zdrowe podejscie i nie wpadac w paranoje przeciez musimy dostarczac dziecku witaminy . Ja dzis zadowolona jestem z cukrow zjadlam nawet troche loda pyszny byl i jak wrocilam do domu to odrazu mierzylam cukier 81 :-) a teraz po obiedzie 101:-) oby tak dalej .

ja dzisiaj też ładne cukry:-) na czczo 93 ale dlatego, że późno wstałam, potem po obfitym śniadaniu 96 a po II 118 ale dlatego, że zjadłam jabłko i do tego przegryzałam słone paluszki i z tego przegryzania tak pół paczki zjadłam:-D. Grunt, że się w normie zmieściłam:tak:

Aisha daj znać jak tam po KTG? Swoją drogą ja jeszcze ani razu nie miałam:dry:

Natalia dziwne ze nie mialas ktg, kurcze. Ja po obiedzie nie mierzylam bo bylam na ktg, po podwieczorku 108 :) Tez bym chciala zrobic to badanie na cukier co wy mialyscie. Od diabetologa czy ginekologa dostalyscie skierowanie? normalnie w przychodni je robilyscie? to z krwi normalnie?
Zrobilam te cholerne poprawki mgr...ciekawe co tym razem mi przyśle..a czasu coraz mniej.
Ja po ktg spoko, dr powiedziala, ze zapis prawidlowy, nic sie nie dzieje, nie rodze;-)dala na karcie, za tydzien znów mam się zgłosić. Aż dziwne, bo zero sprzeciwów i wszystkim sie chciało mna zając kurka..aż w szoku byłam, tylko podeszlam a pani do mnie: "pani na ktg?":szok: Jak nie ten szpital w ogóle ;-) Jeszcze spotkalam znajomego ratownika medycznego, wypytal co i jak u mnie, gdzie rodze, jak i w ogole, az ta pani z rejestracji sie z niego smiala, czy czasem nie jego, ze sie tak wypytuje;-) drzemki dzis nie mialam i jakas taka dobita łażę. A jeden raz mnie zdenerwowała położna, po raz kolejny, kolejna ze swoimi komentarzami:" ale pani ma rozstepy"- wooow, jakbym nie wiedziala:crazy: niech mnie dalej dobijają...

kochane mam do Was b wazne pytanie, wiecie co i jak z tacierzyńskim w tym roku? ile przysluguje? bo bylo 2 tyg a mialo byc 8 tygodni- weszlo to w zycie???

Ostatnia edycja:
Aisha mnie kierował diabetolog , badanie robiłam w laboatorium szpitalnym, bo chodzę do przychodni przyszpitalnej. ktg tez nie miałam i nie wiem , czy jak pójde ot tak na ip to mi zrobią? co do pytania o tacierzyśki to zapytaj prawnika na bb , ja ostatnio tez wiele pytań zadaam tej kobiecie i super mi odpowiedziała

reklama
Aisha super,ze ktg ok.
Ja tez nie mialam ktg- ale to chyba jak z szyjka jest ok to nie kieruja- z synem tez nie mialam - pierwsze to na porodowce :-) , no jeszcze wczesniej na szkole rodzenia .
Z tacierzynskim nie wiem ale o 8 tyg nie slyszalam.

Do góry