O Sawi dobrze, że napisałaś.
Śniadanie jest ok. Jeżeli nie było tam nabiału i białego chleba ale myślę, że nie bo byś na pewno wspomniała o tym.
Ale wynik ok już nie jest. 158 po godzinie to naprawdę dużo. Widać, że organizm nie radzi sobie z przetwarzaniem glukozy.
Obiadek dla mnie też dietetyczny i po godzinie widzę cukier jest ok. Dla mnie pomiar po dwóch się nie liczy bo mi nie kazali tak sprawdzać
Mówili, że to błedne jest
Co do wyniku moczu to tak... Hmm od czego tu zacząć
Przy ciąży organizm nie zawsze radzi sobie z przetwarzaniem normalnych ilości insuliny. Stąd może się brać cukier w moczu, ale nie zawsze musi oznaczać to cukrzycę.
Lekarz powinen skierować cię na oznaczenie cukru na czczo i test obciążeniem 75g glukozy. Co twoja lekarka uczyniła.
Ale ty zapobiegliwie sama cukier kontrolujesz i wiesz już, że akurat u ciebie nie jest to spowodowane jedynie spowolnionym przetwarzaniem. A problemami z cukrem.
Po drugie jesz za mało posiłków. Ja doskonale wiem jak ciężko jest w plan dnia wprowadzić 5-6posiłków dziennie, ale to jest podstawą diety cukrzycowej.
Jedz śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolację i II kolację krótko przed pójściem spać co by organizm nie głodował.
Jedzenie musi być lekkie, porcje raczej ograniczone ilościowo- ale za to jemy prawie stale więc uczucia głodu nie ma i na początek wszystko najlepiej chude
Wystrzegaj się nabiału na pierwsze śniadanko.
Jak masz jakieś pytania to pisz śmiało