reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy - czyli wrzesniowe cukrzycówki ;)

Hania czyli co teraz? Cukrzyca zostaje czy jest jeszcze szansa na to, że jednak sobie pójdzie? A cukier w moczu to pierwszy raz masz czy już miałaś wcześniej? I co to za test?

joani no to u mnie było 10 pomiarów poza normą (liczyłam nawet te 122 jak miałam) i chyba ze 2 razy mi cukier w nocy nie spadł ale to były wartości typu po kolacji 94 a rano 96. I u mnie już taką panikę sieją...niech już się ten lipiec kończy, bo w tedy to już zleci do września :p zresztą mam cichą nadzieję, ze wyrobię się jeszcze pod koniec sierpnia :p od 24 sierpnia zaczyna mi się 38 tydzień i niech się dzieje co chce ja idę rodzić hahaha - szkoda, że to nie takie łatwe:p

reklama
Powiem szczerze, że zwariować można, bo jak piszesz każdy ma inne wariacje na ten temat i niektórzy już trzymają sie tych nowych norm, które mają kosmiczne wartości a są w normie... ważne, żeby pilnować i tych skoków było zero lub prawie nic... ja muszę cały czas jeść lightowe posiłki, nie ma miejsca na dobre rzczy;-) czasem pofolguję sobie ale wtedy koniecznie muszę się wiecej ruszac albo wejsc na orbitreka, żeby cukier nie skoczył.

Ja mogę sobie "pozwalać" po pierwszym śniadaniu i tak do 17 później już muszę się bardzo pilnować ;P a jakie są te nowe normy? Pamiętam, że gdzieś było to pisane ale nie mogę znaleźć...

Animka nowe normy są w tym wątku na pierwszej stronie.

U mnie nie ma szans na pozbycie się cukrzycy

Joani u mnie powiedzieli, że te nowe normy są z kosmosu wziętę i niby te stare też troszkę zawyżone.

A teraz bez ciąży to pewnie tylko tych starych norm się trzeba trzymac, ale nie wiem.
Wynik glukozy będzie ok 14.
Więc po wizycie napiszę co i jak.

Hania faktycznie teraz widzę, przepraszam :zawstydzona/y:, napisz koniecznie co i jak po wynikach. Kurczę nie fajnie, że dziadostwo zostanie z Tobą, niby nie taki diabeł straszny ale okropnie upierdliwy...Mimo wszytko mam nadzieję, że po pewnym czasie jednak się pozytywnie zdziwisz ;P

Mój S kupił sobie dzisiaj na śniadanie świeże pachnące pszenne bułeczki...no język do d*pu mi zaraz ucieknie...aż się zła jak osa zarobiłam...

Ciesze się, że nie tylko ja tak uważam :p wredny jest i tyle :p ale ja sobie jeszcze odbiję za jakieś 5 tygodni :p

W ogóle dzisiaj mam jakiś gorszy dzień, niby cukier dobry a ja jakaś taka podirytowana, na wszystko mam ochotę, cały dzień głodna jakaś jestem, najchętniej to bym schowała głęboko do szafy ten glukometr i wyciągnęła dopiero wieczorem...chyba hormony sobie o mnie przypomniały

reklama
animka ciesze się, że udało ci się zbić cukier i mam pytanie czy nie zjadasz wieczorem czegoś co zawiera dużo węglowodanów nawet w małej ilości a może spróbuj kanapkę z serem żółtym mi diabetolog powiedziała, że kawałek ciasta, lód czy nawet smażone w malej ilości raz na jakiś czas nie zaszkodzi ale się wystrzegać chodzi głównie oto, że węglowodany ze słodyczy są łatwo i szybko przyswajane lekkie przekroczenie normy nie oznacza od razu insuliny chyba, że przekraczasz ją cały czas
a-nka współczuje cukrów ale jak mus to mus człowiek do wszystkiego się przyzwyczaja
joani ja miałam normę do 90 rano a co do różnych poziomów cukru po tym samym posiłku to norma ponieważ codziennie organizm pracuje trochę inaczej np po ogórkowej jednego dnia miałam 106 a drugiego 88
co do norm to spotkałam na usg wrześniówkę z cukrzycą, która powiedziała, że normy owszem takie są ale nie dla kobiet w ciąży i ma się trzymać starych norm

Ostatnia edycja:
Do góry