reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słaby przyrost

JoannaAleksandra

Zaangażowana w BB
Czy któreś z dzieci ma słabe przyrosty na mleku modyfikowanym? Co było przyczyną i jak sobie poradziliście? Waga urodzeniowa 3690, spadkowa 3420. Młoda z 7 października. W wieku 6 tygodni i 4 dni miała 4420. Pediatra mówi, że wagowo mieści się w średniej, położna mówi, że rośnie, partner bagatelizuje moje uwagi, że coś jest nie tak, rodzina mówi, że wymyślam.

reklama
Czy któreś z dzieci ma słabe przyrosty na mleku modyfikowanym? Co było przyczyną i jak sobie poradziliście? Waga urodzeniowa 3690, spadkowa 3420. Młoda z 7 października. W wieku 6 tygodni i 4 dni miała 4420. Pediatra mówi, że wagowo mieści się w średniej, położna mówi, że rośnie, partner bagatelizuje moje uwagi, że coś jest nie tak, rodzina mówi, że wymyślam.

Wrzuć screen siatki centylowej, wszystkich pomiarów jakie masz

Załączniki

• Screenshot_20241129_133447.jpg
    Screenshot_20241129_133447.jpg
    155,9 KB · Wyświetleń: 80
Daję ile chce, wybudzam w nocy, bywa, że opitoli 120 ml bez mrugnięcia okiem a bywa, że 60 to problem. Dobowo wychodzi 700-750.
Hmm. No na siłę nie utuczysz. Ja bym dala jeszcze tydzień i zobaczyła. Pomiary też powinny być robione na tej samej wadze, bo różnice mogą wynosić nawet i pół kg.

reklama
I bez pieluszki ;-)

Ja bym nie panikowała. Jeśli lekarz mówi, że mieści się w normie - to nie ma co na siłę szukać problemów.

Do góry