reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słaby przyrost masy dziecka

Ja podobnie jak Nessi urodziłam w 38+3 synka z wagą 2200g 49cm i też nie poznałam przyczyny.. synek zdrowy, tylko mały. Teraz ma 6,5 miesiąca i waży 7kg nie dużo i nie mało widać ze jest drobniejszy i tyle. Rozwija się dobrze, myślę że jakieś 2 -3 tyg i zacznie siadac:) u Ciebie odchylenia jeszcze w normie a pamiętaj że na końcu ciąży dzieci szybciej przybierają na wadze. Jeszcze wszystko przed Tobą:) trzymam kciuki żeby tak było, powodzenia!

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj pół nocy nie spałam . Zastanawiamy się z mężem, czy iść jutro na USG Doppler do kliniki, która ma certyfikat. Tam USG na pewno jest dokładniejsze i jeśli wyjdzie nie tak, to będzie wiadomo, co jest na rzeczy.

Dzisiaj pół nocy nie spałam . Zastanawiamy się z mężem, czy iść jutro na USG Doppler do kliniki, która ma certyfikat. Tam USG na pewno jest dokładniejsze i jeśli wyjdzie nie tak, to będzie wiadomo, co jest na rzeczy.
Ja bym zaufała swojemu ginekologowi.
Mój Szkrab też jest dość mały wg USG, jestem 35+6 i waży 2350g, ale ginekolog nic nie mówiła więc i ja się nie martwię. Nie dajmy się zwariować:)

jeśli miałoby Cię to uspokoić to idźcie,choć moim zdaniem nie ma co panikować, bo jesteś pod stałą i częstą kontrolą lekarzy

Zobacz jak u mnie wygladało to w 31 tc
BPD 77 mm
HC 278 mm
AC 254 mm
FL 60 mm
Szacowana waga 1 526g
Mały urodził się w 40 tc z wagą 3 560g także spokojnie [emoji4] musisz też pamiętać o możliwym błędzie pomiaru, usg to tylko maszyna [emoji4]

Do góry