reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
ja ostatnie dni nie spie wiecej niz 4h na dobe.. dzisiaj tez polozylam sie kolo 23 i pobudka 1:40.. mamy 3:25 a ja dalej nie spie oczy jak 5zl jakas poddenerwowana jestem.. to sie w koncowce wyspie na zapas nie ma co
Ja też miałam ogromne problemy ze spaniem a od trzech nocy słuchajcie biorę sobie długi prysznic zaraz przed położeniem spać
Nie wiem jaki to ma wpływ ale śpię jak dziecko [emoji16]
Odpukac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis sie skapnełam ze lekarz szyjke mi mierzyl skrocila sie z 5,1 na 3,7 w ciagu poltorej tygodnia 1,5cm ciekawe jak dalej bedzie szlo jutro mam 37.0 wiec ciaza donoszona juz bedzie. Jestem podekscytowana hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

troche bolało I troche piekło, poza tym bardzo dziwne uczucie... ale przyzwyczaiłam się.
Dzieku za info :-) moze nie bedzie tak zle :)

Zapowiadali takie burze i ulewy... A tu ani kropli... kolejna duszna nic aż się nie chce kłaść spać ! :wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U mnie cewnik zakładali już po znieczuleniu. Wyciąganie potem nie bolało, chwila nieprzyjemności.

A z dokumentów chcieli na izbie tylko kartę ciąży.

Ja bym nie chciała m przy cc, nic to przyjemnego, a ludzi tam pełno wokół. Anestezjolog, jego pielęgniarka, dwóch chirurgów, instrumentariuszka, neonatolog, położna, więcej nie pamiętam. Wrażliwi niech nie patrzą w lampę, wszystko się odbija :p

Byłam dzisiaj na ktg pisały sie słabe ale nieregularne skurcze których nie czułam jakos bardzo, czułam ze brzuch sie napina tylko. Wróciłam do domu i cały brzuch mnie boli jak oddycham. Masakra jakas, pozatym psychicznie tez jakas taka rozbita jestem;-/ tez tak macie? To normalne?

Hej babeczki :) to znowu Ja :) niezdecydowana sierpniowa Matka :)

Caly czas Sie zastanawiam Czy isc Na ta wizyte jutro bo boje Sie Ze znow wyjdzie Ze synek mniejszy I do konca ciazy bede Sie martwic Jak nie Wiem :/
Ktg I ostatnie usg ktore bylo robione 2 tyg temu bylo okay (lozysko, wody plodowe) Tak napisane w opisie. Na ktg chodze raz w tyg Teraz do szpitala I Alu czas jest okay.
Jedynie brzuszek, glowka I nozka byla mlodsze o te 1.5 tyg wtedy co
Mnie martwi. I Nie Wiem Czy Jak pojde jutro to cos zmieni?

Przeglam wszystkie badania Wyniki przez cala ciaze I byly okay dopiero Teraz w 34 tyg od koedy poszlam do innego lekarza bo Moja wyjechala :/ I Nie Wiem Czy jego maszyna moze kiepska byla Czy co:/ Na zdjeciu Co jest kosc udowa waga jest napisana jakas 2320g a Na opisie ktory wydrukowal
Byl 2240:(
I Nie Wiem Czy isc dla swietego spokoju sprawdzic Czy tyje ten Moj
Maluch Czy Jednak Nie I Nie psuc sobie ostatnich dni ? Bo
Przeciez to Nic Nie zmieni :/

Byłam juz zdecydowana aby iśc ale mama mi
Namieszała dzisiaj bo była u swojej pani doktor ((ogólny lekarz), która rodziła 2lata temu i tak od słowa do słowa o wakacjach i pomocy dziecka powiedziała wlansie ze martwię sie i ona powiedziała ze ona by nke szła nic sprawdzać bo dziecko moze byc mniejsze i nie ma sensu iśc i marnować pieniądze bo i tak te wyniki beda nieproporcjonalne (bo wymiary w tak zaawansowanej ciazy wahają sie do 3tyg w przód i w tył)
Zaczelam czytać na necie i tak wlasnie wszedzie jest.
Z moja córcia miałam
Ostatnie usg robione w 32+5 i ważyła wtedy 2020g. A jak robiłam z synkiem teraz 31+5 to waga była 1900g wiec pewnie w tydz mogl przytyć te 120g i dogonił by siostrę :)
Wiec sie zastanawiam czy ten nowy lekarz nie popełnił błędy przy mierzeniu i tylko mnie nastraszył :(
I znow mam dylemat czy iśc do innego lekarza ktory wcale moze nic nie wniesie bo dziecko jest duze i wymiary znow moge wyjsc inne bo inna maszyna :(

Poradzcie sierpniowki matce frustratce :)
Maz mowi idź jak masz sie lepiej czuć, ale boje sie tej wizyty czy ona mnie uspokoi czy nie zdenerwuje bardziej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Koronkaa trudno doradzić, zrób tak jak czujesz. Ja gdybym była w takiej sytuacji poszłabym. Bo jeśli nie pójdziesz nie przestaniesz o tym myśleć. Można powiedzieć, że nawet Twoje nerwy rozumiem. Na USG dr powiedział, że łożysko robi się niewydolne i (chyba) ma cechy zwapnienia. Pytam go czy powinnam monitorować na KTG? Czy będziemy się częściej widzieć w takim razie aby mieć to pod kontrolą? On na to, że nie. Że CC za 2 tyg i jeśli dziecku będzie źle to da znać skurczami i wcześniejszym porodem. I tu zaczynają się moje rozterki :) Co jeśli nie da znać? Co jeśli pojadę na cc a tam mi powiedzą, że za późno? No więc sama zdecydowałam, że będę jeździć na IP. Jutro jadę powiem, że słabiej czuję ruchy a mam stare łożysko i chcę sprawdzić czy wszystko ok. I dalej już będę postępować wg wskazań lekarza z IP.

reklama
papercut też zaczynam już garnki w kuchni przestawiać :)
Latika witaj ponownie, ja też cię pamiętam :)
agata dla mnie ta ciąża też trudna psychicznie :(
koronkaa z tego co piszesz, to z Maleństwem wszystko jest dobrze, ja bym nie szła na tą dodatkową wizytę żeby sobie nie mieszać w głowie, ale jak czujesz, że musisz pójść żeby być spokojną to idź. Przy pomiarach zawsze jest jakiś margines błędu, szczególnie teraz w zaawansowanej ciąży.

Do góry