reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

No tak właśnie planujemy. A na te 2 tygodnie przyjedzie do mnie moja przyjaciółka, żeby pomóc, potowarzyszyć , poplotkować, a jak trzeba będzie pojechać do szpitala. Planowalam z Mamą..., ale ona będzie wspierać mnie inaczej.

No ponoć jest sposób na ćwiczenie elastyczności krocza, żeby temu zapobiec. Masaż krocza olejkiem z migałow i witaminy E, 3-4 razy w tygodniu przez 10-15 min. Im wcześniej tym lepiej, ale nie później niż od 34 tygodnia ciaży. Mój S juz sie do tego napalil, ale mi się jakoś nie chce.

A czułaś jak Ci to krocze nacinali czy znieczulenie i tu działało?

Ostatnia edycja:
reklama
nacinanie krocza nie boli.mnie ciachali i nic nie czulam. z resztą ja mimo traumatycznego porodu z kleszczami wspominam go bardzo pozytywnie i szkoda mi,ze teraz cc mnie czeka. ogolnie porod sn to naprawdę przezycie i warte kazdej kropli potu bez dwoch zdan. pamietam,ze absolutnie nie bylam w stani epowstrzymac lez i wzruszenia :)

Ja naciecia nie czułam wogole, ale po zzo to zupełnie tam przestałam czuć, nie czułam dziecka przechodzacego tez, a zeby skurcze wróciły to dostałam mega dawkę oksytocyny. W najważniejszej fazie porodu chciałam iść spać :)

Byłam hardcorowo nacieta, miałam szwy wew i zew, duzo tego było. Ale nie dotykałam poza tym co konieczne do higieny i nie oglądałam.
Bylo ciezko siedziec, ale jak sie okazało nie przez samo naciecie, a szwy. Na kontroli tydzien pózniej gin wyjela mi szwy nie czekają az sie rozpuszcza i to zupełnie zmieniło moj świat :)

Lekarzy nie winie, podobno nie jest łatwo pierworodce wypchnac klocka 4kg, a do tego moj miał duża główkę :)

Monya - słyszałam o tym masażu krocze, u nas tez położne to polecaly, ale lekarze byli przeciwni, zeby tam gmerac w ciazy. Z drugiej strony to nie jedyna rzecz, w ktorej sie lekarze z poloznymi nie zgadzaja. Żelazna słynie z tego, ze tam rządzą położne :) I widać na dobre to szpitalowi wychodzi :)

Jak masz pessar to moze w szczególności uważaj z tym masowaniem. Przy pessarze przecież nawet luteline sie zmienia na ta pod język.

No pytaliśmy się czy przy pessarze też mogę i ona że tak, ale ja właśnie tam nic gmerać nie chcę tym bardziej, że o infekcję przy taki "zabawach" nie trudno.

Ja miałam poród przez vacu i peklam do samego tyłka...masakra. Do tego nad znieczuleniem tym razem też bardziej pomyślę. Mocno nam zaszkodziło.
Kiepski dzień mam dziś....

W pracy się coraz gorzej odnajduje. Nie chce mi się.... Sprawiała mi frajde a teraz.... Chodzę bo muszę i tyle. Lipa....
Za tydzień spotkam się z polożną z Zofii....

Przy własnej działalności l4 to żart....
Polozna nazywa się Dominika Rybka. Nie mówie;że się na nią decyduje . To takie na tą chwilę niezobiwiazujace spotkanie.

Witajcie ;-P
Wyspana przy kawce witam poranek ..
Nawet sporo naklikaluscie tu i juz mam pare pytan :-/ Gorgusia napisala chyba "vacu" - co to takiego ?
Ja wczoraj dodzwonilam sie do mojej hebammy i po 8 latach gadalysmy jak nigdy -rewelacyjna kobieta -umowilam sie z nia ze w 30 tyg zadzwonie i zacznie przyjezdzac sprawdzac wszystko ,robic masaze i akupunkture -ta kobiete moglabym wychwalac ,to ona wykonala mi przy porodzie w wannie taki masaz ze mnie nie rozerwalo ,ale lekarz po zbadaniu stwierdzil ze gdzies tam zalozy jeden szew dla "leprzego drugiego porodu" w jakim sensie co i jak nie pytalam bo juz moje oczy byly skierowane na m. Ktory tuli naszego synusia .... nie wiem czy u nas rozcinaja ,,,teraz popytam bo naprawde sie tego boje w pierwszym porodzie nie doswiadczylam ani znieczulenia ani zadnych dodatkowych urzadzen -teraz na mysl o zastrzyku w plecy sie trzese a o cc to juz wogole -niby bedzie co ma byc (tak sobie to tlumacze) ale strach narasta !!!!
Aha pisalyscie o oplacaniu poloznej to znowu was zasmuce bo tutaj te koszta pokrywa kasa chorych -ja tylko wypisuje z nia kontrakt i po tygodniach przychodzenia do mnie kupuje w podziekowaniu jakies kwiaty ,albo cosik -i tyle mnie to kosztuje ,a z ciekawosci ile polozna kosztuje w pl to jakas stala kwota za cala opieke czy jak to sie mowi godzinowo

Gorgusia -a tak mysle nie mozecie przyjac kogos takiego jak praktykant ???znowu walne gafe ale wtedy takiej osobie placi urzad pracy chyba a ty masz wiecej luzu

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
ja jesli bede tym razem sn to bym chciala bardzo zeby zdazyli mnie naciac, takie tam marzenie mam. co do cesarki to chyba bym wolala w calkowitej narkozie, tak przynajmniej mnie sie wydaje bo nie wiem czy cc jest straszne czy bardzo straszne.

No kawka juz zaliczona, naczytalam sie wczorajszych wpisow, pomalu zabieram sie za porzadki, bo zejdzie mi sie, nie zebym miala tak strasznie brudno ale system sprzatania to 30 min pracy i godzina odpoczynku, a co wolno mi.

Musze tez pamietac ruszyc do Lidla chleb kupic, bo tam jest w miare normalny, niestety urokiem toskanii jest chleb bez soli.

Milego dnia zycze, mam nadzieje ze strony ktore tu powstana zdaze przeczytac dzis

Do góry