reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Ja na weekend będę robić ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką :) do arbuzów o tej porze roku nie mam jeszcze przekonania, w sezonie jem na tony chyba :-)

A jeżeli już jesteśmy przy tematach kulinarnych to wpadł mi w oczy dzisiaj świetny przepis, muszę zrobić, kuknijcie sobie Makaron ze szparagami - Przepis :-)

reklama
Madruszka - dostałam całą książeczkę "Cukrzyca ciążowa - zasady żywienia i komponowania posiłków" jest tam bardzo dużo przepisów, jestem na etapie doświadczeń. Ogólnie to nie jest to takie złe, głodna nie mam prawa być, jej co 2 - 2,5 godz. tylko, że dużo mniej i... ograniczone węglowodany. Zero słodkiego, zero soków owocowych i warzywnych, zero śmietany, majonezu, ograniczyć masło, białe pieczywo, żadnych sosów, wędlina tylko chuda najlepiej drobiowa, ser żółty z dużym ograniczeniem. I niektóre owoce takie jak banany, śliwki, brzoskwinie - też najlepiej wykluczyć. CIĄGLE SIĘ UCZĘ

truskawki, maliny maja niski IG arbuz nie pamietam:zawstydzona/y:

co do rumienia to, Kaspian, lekarz ma bledne informacje, bo jezeli mowisz ze mialas kontakt to bada sie z krwi poziom przeciwcial, jesli wyjdzie ze masz w sobie wirusa podaje sie immunoglobuline, bez panikowania ale dla zwiekszenia swiadomosci proponuje lekture na temat parwowirusa B19 Rumień zakaźny w ciąży | NetMama.pl

Dzwoniłam do pracowni diagnostycznej - faktycznie robią IgG i IgM w tym kierunku. Koszt 86 zł - jutro pojadę na badanie.

Kaspian masz racje lepiej sprawdzic !!!
Ewcol dojdziesz do wprawy :-)
Ja juz gotowa na wyjscie do cyrku teraz moj sie pindraczy ,,,,gorzej niz baba :-/
Zdjecie dalam tam gdzie powinnam hihihi

Kaspian trzymam kciuki, co by bylo dobrze.

Ewcol ja tak z ciekawosci czy jakies nowosci sie pojawily, a zdradze Ci tez jak poznac co podnosi Ci za bardzo cukier, jezeli cos zjesz w normalnej ilosci i za godzine jestes juz glodna albo wczesniej to to co zjadlas jest do bani, duzo pij i po jedzeniu spaceruj nawet po mieszkaniu rob cos zeby nie siedziec od razu czy lezec to tez cukier sie troche obniza, no i coz jestem z Toba w sensie zakazu na cukier i make

Madruszka to pokazuje jak małp czasu mam juz zostało skoro pojawia sie nowy rok juz :-).ją rok temu równo testowalam.miał być styczeń 2014,wyszło jak wyszło...smutno mi trochę.ale jest sierpień i tak miało być.

reklama
Do góry