reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

A ja dziś poszłam do Lidla i o dziwo mieli dostawę pampersów i zakupiłam sobie 2.
Nie byłabym sobą gdybym oczywiście nie kupiła truskawek:) jeden koszyczek już opędzlowałam:)
Na obiadek danie "jednogarnkowe" pychotka:)

Natkusia zdrówka dla synusia!!

Arbuza widziałam w Lidlu,kusił kusił,ale byl w całości,a ja tam wole zobaczyć jak wygląda wnętrze:)

U nas pogoda też jakaś dziwna, w nocy padało,rano jak jechałam z synkiem do przedszkola też a teraz wyszło słońce. Też pasowałoby mi odkurzyć w domu,ale mam takiego lenia,że leżałam sobie cały czas w książką.

reklama
GORGUSIA jakbym nie miała arbuza w lodówce to bym Cię ugryzła za to zdjęcie :-p:-D

mi dzisiaj teściowa malinki kupiła.. mhmmm też od jakiegoś czasu chodzą za mną :tak:

KASPIAN oby było wszystko dobrze :-)

SIERPNIOWA powodzenia na rozmowie!

MONYA z zadyszką u mnie to samo :sorry2:

IZIS a taka niepewność z pracą to masakra.. współczuję i życzę żeby się ułożyło! Mój G. pracuje w kopalni a teraz jest nieciekawie.. strajki, wypłaty poszły w dół.. też niewiadomo jak to będzie.. ja po macierzyńskim będę szukać pracy :sorry2: cóż kolorowo nie jest ale ważne, ze jesteśmy zdrowi i jakoś to będzie :tak:

OJAKA truskawki mhmm.. cieszę się, że nadchodzi sezon truskawek, malin :-) trzeba się do porodu najeść :-D u nas słonecznie.. może Ci wysłać pogodę?

Ja przed chwilą zrobiłam zakupy w C&A dla pierworodnego i jestem chudsza o 170zł.

No ja juz w domku chyba wszystko porobilam ,,,przyszla mi gazetka ze sklepu meblowego i juz wyslalam foto do m. Bo maja fajne lozko dla Olivera jutro chyba sie przejedziemy bo dzis na 17 nasz syn wystepuje w cyrku -taki projekt tygodniowy maja i dzis pierwszy wystep i w sobote kolejny -takze mam nadzieje ze bedzie mile popoludnie i do tego wata cukrowa :-D

Mam nadzieje ze jak wroce to nie zalejecie mi tu postow heheh ;-)

Witam. Ależ jesteście okropne z tym szczuciem arbuzem, malinami i truskawkami. Podejrzewam, że po tych owocach to mój cukier wyniósł by 300. Strasznie muszę się pilnować z tym jedzeniem, a i tak są skoki cukru :no: martwi mnie to, bo pewnie nie obejdzie się bez insuliny. Boję się tego okropnie. :baffled:.
Sierpniowa - nie męcz się kochana, mamy takie prawo w ciąży, że nie musimy pracować, korzystaj z tego, bo w robocie i tak Ci nie podziękują, a Ty się męczysz.
Izis - trzymam kciuki za męża i jego pracę.
Natkusia - mam nadzieję, że z Michałkiem już wszystko dobrze :tak:

EWCOL ja przy cukrzycy ciążowej arbuza i truskawki jadłam kilogramami :tak: więc może u Ciebie nie będzie tak źle :* normalne, że insuliny się obawiasz ale w razie czego dzięki niej będziesz mogła więcej jeść a nie głodzić się i przede wszystkim Mała będzie bezpieczna :-) głowa do góry!

EWAELINKA wata cukrowa mhmmmmm :-)

Ciasto z truskawkami...albo rabarbarem...kurde, chętnie bym wchłonęła :)

Natkusia to o kopalniach też obserwuję, no bo niestety ale cały czas coś "pada". U nas huta zatrudniała kiedyś większą część ludzi z miasta, to było miasto w mieście :| własne infrastruktury etc. kupa terenów, budynków...teraz prawie wszystko wyprzedają, budynki stoją puste i straszą wyglądem. A od zeszłego roku zaczęła się akcja masowych zwolnień, redukcje wszystkiego, nakłanianie do odejść za odprawą tych co obejmował pakiet. W sumie zwolnili chyba około 1700 osób na ta chwilę, a może i więcej..i jest to więcej niż połowa wszystkich pracowników huty. A w kopalniach teraz też nie za wesoło się robi i pewnie będą się działy podobne historie za jakiś czas.
My na styczeń już mieliśmy wizję, że K. nie będzie miał pracy. Już planował z jakim kolegą rozmawiać żeby jechać do Niemiec do pracy. Bo u nas mieć prace to albo znajomości albo wielkie szczęście :baffled: a on jest takim typem, który też nie pozwoli na to żeby rodzinie czegoś brakowało, tzn. podstawowych rzeczy do funkcjonowania i kiedyś stwierdził, że jak będzie musiał to i kradł będzie...może to mocne słowa, ale tutaj taka jest przykra rzeczywistość. Chwilami to się nawet boje o niego i jego psychikę jakby go zwolnili.

Kiedy ja byłam w cyrku....jejku, nie pamiętam nawet tego, ale wiem że byłam :D

Już nie wiem gdzie był poruszany temat prania ubranek i innych rzeczy, ja chyba zacznę jak ta pogoda się jednak poprawi, tzn. będzie cieplej bo lubię też ładne zapachy i zapach prania suszonego na dworze :) A na chwilę obecną to pranie to się tam suszy tak jak i w domu.

truskawki, maliny maja niski IG arbuz nie pamietam:zawstydzona/y:

co do rumienia to, Kaspian, lekarz ma bledne informacje, bo jezeli mowisz ze mialas kontakt to bada sie z krwi poziom przeciwcial, jesli wyjdzie ze masz w sobie wirusa podaje sie immunoglobuline, bez panikowania ale dla zwiekszenia swiadomosci proponuje lekture na temat parwowirusa B19 Rumień zakaźny w ciąży | NetMama.pl

Ewcol ;)

Do produktów o niskim indeksie glikemicznym zaliczmy m.in.:

• Bakłażan - 20
  • Brzoskwinie, nektarynki - 35
  • Cebula - 15
  • Cukinia - 15
  • Czarna porzeczka - 15
  • Czekolada gorzka - 25
  • Czereśnie – 20
  • Czerwona porzeczka – 25
  • Czosnek – 30
  • Dżem niskosłodzony – 30
  • Fasola - 35
  • Fasolka szparagowa - 15
  • Groszek zielony - 35
  • Gruszka - 30
  • Grzyby - 15

• Jabłka świeże, duszone, suszone - 35
  • Jagody – 25
  • Jogurt odtłuszczony - 35
  • Kiełki - 15
  • Kiszona kapusta - 15
  • Makaron chiński – 30
  • Mleko sojowe - 30
  • Morele świeże – 30
  • Musztarda - 35
  • Ogórek - 15
  • Oliwki - 15
  • Orzechy i migdały - 15
  • Owoce cytrusowe - 30
  • Papryka - 15
  • Pestki dyni – 25
  • Pestki słonecznika – 35
  • Pieczywo chrupkie – 35
  • Pomidory – 30
  • Pomidory suszone - 35
  • Por - 15
  • Ryż dziki - 35

• Seler - 15
  • Soja - 15
  • Sok cytrynowy (bez cukru) - 20
  • Suszone przyprawy - 5
  • Szparagi - 15
  • Śliwki - 35
  • Tofu – 15
  • Twaróg odtłuszczony - 30
  • Warzywa o zielonych liściach - 15
  • Wiśnie - 25

Kaspian mam nadzieję, że nie załapiesz żadnej choroby.... i swoją drogą nie przechowuj dzieci z zainfekowanych miejsc.... czasem asertywne nie... jest bardziej potrzebne.... Tulę i kciuki trzymam.

Sierpniowa Ty jak już nie mozesz to idz na l4 - mordowanie się z całą pewnością nie jest dobrym rozwiązaniem.... ja też mam hiper odpowiedzialność jeżeli chodzi o pracę... ale w moim przypadku na niewiele się to zdało :)

Czytac zaczelam po 7 mojego czasu i do teraz nie moge, wiec wybaczcie ze nic nie napisalam. Na innych watkach to duzo latwiej, tam sie przeczyta i od razu mozna pisac, tu przeczytam kilka stron i za ten czas kolejne a juz nie jestem na etapie otwierania ostatniej i odpisywania po kolei bo i tak mi sie wszystko pierdzieli - wybaczcie :-)

reklama
Właśnie zostawiłam moją kotkę na zabieg usuwania kamienia z ząbków. Troszkę się denerwuje, bidulka nie chciała dać sobie krwi pobrać, a potem było jej już wszystko jedno. Odbierze ją M. po 19.

Do góry