reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

ja ze strachu aż zdjęcie z galerii wczoraj usunęłam jak napisaliście o tej dziewczynie co zdj podkrada.... co prawda to prawda na publicznym forum nigdy nie wiesz z kim piszesz.....Z innego przeniosłyśmy się z sierpniówkami na prywatne właśnie z takich wzgl.

już nie pamiętam kto wstawił linka do tego ciekawego artykułu o vasa previa. Warto o czymś takim wiedzieć ,ja nie mialam pojecia. dzieki:tak:

dziewczyny czy was też czasami boli brzuch i kręgosłup na tym etapie ciąży. U mnie wczoraj się zaczęło, jak ponad msc było dobrze , świetnie sie czulam tak teraz znowu czuje... wzielam no-spe i leże. nie wiem czy to normalne czy lepiej pojechać się zbadać na oddział???

reklama
Kahaka - przykro mi straszna tragedia :((

Martuśka - łącze się w bólu ..

Ewaelinka - tak myślałam , że u nas go nie będzie :)

Carine - mnie też boli czasem ale nie aż tak bym na oddział musiała jechać , po nospie zwykle przechodzi , a kręgosłup boli mnie praktycznie co dzień , pamiątka po pierwszej ciąży :)

Katrina - zapraszamy :)

U nas 10 stopni , czuć wiosnę :)

Do doopy.. miałam całego, dużego posta i mi zjadło :szok::wściekła/y:

W ogóle to cześć :-)

Rzadko bywam bo piękna pogoda i zajmuje się Michaśkiem a on potrzebuję dużo uwagi :tak: dzisiaj jeszcze urodziny teściowej to będzie wyżerka :-D

Ja KEEPLOVIN nie podejrzewałam (chyba jestem za bardzo łatwowierna :confused2:).. ma dziewczyna jakiś problem bo inaczej nie można wytłumaczyć.. I dlatego ja jestem za zamknięciem całego wątku po porodach :tak: będziemy bezpieczne a do tego czasu trolle się wykruszą :-)

IZIS moim zdaniem mniejsze w lepszej okolicy :-)

MAGDA mmm.. kiełbaski :-) piękna pogoda jest na grilla/ognisko :tak:

EWAELINKA proszę Cię nie pisz posta pod postem.. do tego jest funkcja EDYTUJ!

LILITH ale nasze dzieci mają już ponad 10cm :-) CRL jest liczone na USG ale dodaj jeszcze ok 5cm nóg :-)

KAHAKA przykre to :-( i to tak nagle..

MARTUSKA ja też mam taki ból.. więc chyba normalne :sorry:

MARTUŚKA zdrówka!

CARINE tak.. takie bóle to standard eh

KATRINA witaj :-)

a wiecie co.. dzisiaj zaczynam 17 tydzień :szok: o matulku ale ten czas leci !

Ja troszkę bez formy, ale i tak nie narzekam. Jak sobie przypomnę grudzień i styczeń...

kahaka - straszna historia, straszna.

linka dot ostrzeżenia to nawet nie klikam - ostatnio wszystko mi zostaje w głowie i strasznie męczy, jakaś przewrazliwiona jestem

Izis co do mieszkania to np dla mnie lokalizacja to mega wazny aspekt

Wczoraj byłam u mojej gin, pierwsza przytomna wizyta bez wymiotow i 15 min plakania w gabinecie, sukces! Lekarka, niezależnie od speca od usg potwierdziła mi 2 dziewczynki, choć mówi, ze uczą ich, ze z dziewczynkami to nigdy nie wiadomo do 18tc.

Co do ruchów to ja dałabym sobie reke uciąć, ze juz cos czulam/czuje, ale wczoraj lekarka mi powiedziała, ze mam oba lozyska na przedniej ścianie, wiec raczej nic z tego ;-) Najwcześniej ok 20tc.

A mnie kurcze jakies silne bóle dopadly w posladkach, ponoć ucisk z kręgosłupa. Bede musiała chyba jakiejś fizjoterapeutki poszukać, przecież to dopiero 13tc leci.

Witam na chwileczke,daje znac ze zyje, od czwartku siedze w domu I staram sie jakis wyleczyc. Niby odrobinke sie lepiej czuje Bo kaszel juz sie odrywa. Poztaram sie zajrzec na dluzej w poniedzialek. Trzymajcie sie cieplutko.

Cześć dziewczynki , wczoraj byłam u endorkynologa z wynikiem i jest ok , a potem do koleżanki wpadłam na plotki ;)

Jeśli chodzi o bóle w krzyżu to ja mam często i na początku leżenie pomagało ,a teraz jak się rozchodzę to mija dopiero ;)

kahaka - zaraz doczytam co za smutne wieści bo na razie nie cofałam się wstecz.

Pozdrawiam i dużo zdrówka , jutro pyknie mi 15tc ,a we wtorek wizyta już nie długo ;)

Kahaka - przykro mi (*) , trudne chwile przed jego rodziną.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja mam lozysko na tylniej scianie i to 2 ciaza wiec podejzewam ze jest to mozliwe. Nie czuje tego ciagle i nawet nie codziennie tylko raz na jakis czas i jest to chwilowe i wewnatrz tylko. Pamietam jak z malym pierwszy raz poczulam to wtedy maz przy mnie byl...ogladalismy film i jak przylozyl reke to tez poczul:tak:. Nie pamietam ktory to byl tydzien ale na pewno przed 20 tym.
Qrcze tak mnie korci zeby dzis siwulce zafarbowac! Jutro znajomi wpadaja, za tydzien mam urodziny i tak to zrobie. Troche mam pietra. Mam w domu tylko farbke zwykla nie taka bez amoniaku i chcialam ja zuzyc...Poczytalam o farbach i pod pewnymi wzgledami te bez amoniaku sa gorsze bo sie te sole jakies dluzej utrzymuja i nie wyparowuja tak jak amoniak. Trudniej sie wyplukuja. Z drugiej strony amoniak moze szkodzic dziecku!? Aaa nie chce mi sie lezc do rossmana!
Do fryzjera musze też pójść w tym tyg. Juz patrzec na siebie nie mogę:eek:

Do góry