reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Co do sluzu to tez mam troszke wiecej u mnie jest on lekko zoltawy ,ale lekarka mnie uspokoila ze taki tez moze byc -sprawdzila czy nie ma bakterii i powiedziala ze jest ok
Co do wizyty to ja bylam teraz 4 i widzialam mojego brzdaca ale w 12 tyg bylo chyba za wczesnie by okreslic plec ....takze zostaje mi czekac

Carine a wiesz moze w jakie dni i o jakich godzinach leca te programy ??
Nowy repertuar zawsze sie przyda ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny
u mnie dziś piękne słoneczko, ale siedzę niestety w domu, bo Amelka ma katar i zostałyśmy się kurować. O 16 trochę się przewietrzymy bo jedziemy do dentysty. Mała już drugi raz jedzie, pierwszy to była porażka, ledwo M ją utrzymał, dentystka nie miała podejścia. Teraz jedziemy do innego, takiego z bajkami na tv itp, zobaczymy.
Hania4123 ja mam więcej śluzu zdecydowanie niż przed ciążą.
Cwikla mnie też coś co jakiś czas zakłóje w pochwie, ufff myślałam że to coś nie tak, skoro nie tylko ja to nie jest źle.
Moni456 zdrówka dla męża, ja swojego dziś zagoniłam do odmalowania pokoiku małej, bo jutro meble nam przywożą, mała będzie miała swoje łóżko i może w końcu wyprowadzi się z łóżka rodziców...
Zdrówka dla chorowitek.
Amelia ja swojej Amelii :-) wieszam pieluszkę skropioną kropelkami oil olbas i też pomaga udrożnić nosek w nocy. Ja zaczynam już powoli stosować te plasterki na piżamkę bo moja niedługo 3 latka będzie miała.
Zazdroszczę tym które chudną... Może to nie za dobrze ale wolałabym nie tyć. Właśnie zjadłam trzy pączki mamusinej roboty, ehhh tak jak lekarze mówią u mnie będzie dziewczynka.
Co do ruchów dziecka, to ja też już czuję. Myślałam, że to jak pisałyście rozchodząca się macica, czy gazy, ale lekarka tydzień temu zapytała mnie czy czuję łaskotanie w brzuchu i że jak czuję to to już są ruchy dziecka. Czasem jak się położę wieczorem wyraźnie czuć te łaskotania. Ja też z tych z lekką :-) nadwagą i myślałam że później poczuję.
Fiufiu super ta wiosenna kompozycja, też muszę sobie zakupić i w domku ustawić.

Beetka co do paczkow na dziewczynke to mi sie nie sprawdzilo :-/ w pierwszej ciazy paczki ciasta i drozdzowki wchnialam gigantycznymi ilosciami i z tej ciazy mam 7 letniego syna :-)

ewaelinka dzis od 15-16 porodowka i zaraz po niej ciaza z zaskoczenia.chyba codziennie to leci, albo od pon-pt

ja też zajadam się słodyczami.. lekarze twierdzą, że dziewczynka i sama też tak czuję :tak: ale zobaczymy..

moja koleżanka całą ciąże objadała się pączkami i ma córcie :-) ale chyba zasady nie ma..

Ja w pierwszej ciąży miałam identycznie, jadłam słodkie, mięso mnie odrzucało, i wyszła dziewczynka. Z kolei moja koleżanka w pierwszej i drugiej ciąży miała tak i ma parkę :-). Oby lekarze zobaczyli te jajka :-)

Właśnie zjadłam trzy pączki mamusinej roboty, ehhh tak jak lekarze mówią u mnie będzie dziewczynka.

Tez mam straszna ochote na slodkie... Kiedy widac plec na usg (Boze, mojej pytania sa takie idiotyczne, dlaczego nigdy nie zadaje ich lekarzom)?

Dziewczyny, a tak ogolnie to juz sie zgubilam, ale widze, ze niektore schudly, loo matko! W kazdym razie, te co przytyly - z ciekawosci, ile juz macie na plusie?

reklama
Jednak ja mysle ze to tak jak natkusia mówi i nie ma reguły ...mi i mojemu mezowi jest obojetne ale chcielibysmy wiedziec ...taka ludzka ciekawosc bo brzusio musi miec imie

Do góry