reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Zwiększyłam już dawkę xonvea na 3 dziennie i co? Rano i tak spotkanie pierwszego stopnia z WC… modle się o wytrwanie do 17 i znów 3 dni wolnego. Nie wiem, czy od jutra nie dołożę ostatniej tabletki rano.

Lekarz dopiero 9.01, to się wydaje tak odległe.
Ja jestem na 3 tabletkach i było super , ale wczoraj też dopadły mnie takie mdłości , że byłam o krok od wymiotów . Ale ja już jestem na zwolnieniu więc na razie nie zwiększam

reklama
Ja jestem na 3 tabletkach i było super , ale wczoraj też dopadły mnie takie mdłości , że byłam o krok od wymiotów . Ale ja już jestem na zwolnieniu więc na razie nie zwiększam
No ja ambitnie chce dotrwać min do końca marca. Ale te tabletki na mdłości średnio pomagają a w gratisie mnie trochę otumaniają i usypiają. Więc ciężko się pracuje

Dobra, koniec myślenia o testach. Biorę Sanco to rozszerzone, bo wyniki są najszybciej a na prenatalne chce już je mieć, żeby potem nie ryczeć przez tydzień. Męska decyzja podjęta!
Bierzesz sanco plus czy sanco całogenomowy?
Ja też idę w sanco :) Rok temu czekałam mega krótko.
A z resztą, teraz tak myślę, ze i tak skończyłam z płaczem w poradni wad płodu na amnio, więc dla mnie to tylko taki teścik dla wykluczenia głównych wad 🙈

Bierzesz sanco plus czy sanco całogenomowy?
Ja też idę w sanco :) Rok temu czekałam mega krótko.
A z resztą, teraz tak myślę, ze i tak skończyłam z płaczem w poradni wad płodu na amnio, więc dla mnie to tylko taki teścik dla wykluczenia głównych wad 🙈
Ten z diagnostyki, z tego co widzę to calogenomowy. Ja robię tylko przez wiek. Nie mam żadnych znanych obciążeń czy chorób genetycznych w rodzinie. I oby tak zostało.

Pójdę w 10+5 to może na prenatalne dostanę już wynik.

Ja to się czuję od jakiegoś czasu słabo. Pojechałam do sklepu i musiałam się położyć bo jak bym maraton przebiegła 🫣 a odcina mnie przed 20 😂
A perfumy niektórych ludzi … 🤢 albo jak ktoś fajkami śmierdział ..

My też się zastanawiamy nad tymi testami . Szwagierka robiła dwa lata temu panoramę i była zadowolona więc też rozważamy to badanie :)

Ja to się czuję od jakiegoś czasu słabo. Pojechałam do sklepu i musiałam się położyć bo jak bym maraton przebiegła 🫣 a odcina mnie przed 20 😂
A perfumy niektórych ludzi … 🤢 albo jak ktoś fajkami śmierdział ..
witam w klubie,ja dzis nawet z domu nie wyszłam leżę pod kocem i albo mnie mdli albo jestem tak zmęczona że ma helikopter w głowie 🙄

reklama
Ten z diagnostyki, z tego co widzę to calogenomowy. Ja robię tylko przez wiek. Nie mam żadnych znanych obciążeń czy chorób genetycznych w rodzinie. I oby tak zostało.

Pójdę w 10+5 to może na prenatalne dostanę już wynik.

ja też jeśli będę robić to z racji wieku 🫢

Do góry