reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Ja ogarniam i jest tak jak mówisz. Powinno się brać albo taką albo taką formę, z czego jeśli nie wiemy czy mamy mutacje MTHFR, to praktycznie zawsze lepiej brać aktywną. Ja biorę metylofolian z Na.tu.re.lle, jest w większości aptek dostępny od ręki. Spoko metylofolian z A.lin.e.s.s., ale ten to już raczej przez internet zamawiam 🙂.

Współczuję, trzymaj się.
Kurcze ja mam też ta mutacje i biorę kwas foliowy ale z tego co mi wiadomo to chyba forma syntetyczna. Jest jakaś forma aktywna w dawce 5 mg ? Niestety muszę brać tak duża dawkę.

reklama
Wyszła mi grypa na teście … no i co robić zażywać ten antybiotyk ja już głupieję. Gardło coraz bardziej boli
Stwierdzili tobie ze masz ostre zapalenie gardła? Jak domowe sposoby (tabletki na gardło ) nie pomagają to zostaje antybiotyk. Miałam to i będzie co raz gorzej. Walczyłam sama różnymi markami, sprejami i tabletkami i z gardłem było co raz gorzej. Możesz ewentualnie spróbować płukankę do gardła - coś w stylu glimbax ?

Stwierdzili tobie ze masz ostre zapalenie gardła? Jak domowe sposoby (tabletki na gardło ) nie pomagają to zostaje antybiotyk. Miałam to i będzie co raz gorzej. Walczyłam sama różnymi markami, sprejami i tabletkami i z gardłem było co raz gorzej. Możesz ewentualnie spróbować płukankę do gardła - coś w stylu glimbax ?
mi też na grypę wpisała lekarka ostre zapalenie gardła 🤣 przeszło po 3 dniach samo…

@Patka2207 jaka masz diagnozę.? Bo jeśli antybiotyk jest na gardło to oczywiste ze weź, ale jeśli nie masz nic zdiagnozowanego z gardłem a wyszła Ci grypa i lekarz crp nie zrobił to ja bym nie brała. Ale tak naprawdę to Twoja decyzja co zrobisz.

Tak ale 13 wypłacana jest za to że się pracuje od stycznia do grudnia. A nie od stycznia do stycznia. Jest jakby za dany rok np 2023 czy 2024. Więc to czy pójdzie się na zwolnienie w styczniu, lutym czy marcu nie ma tu żadnego znaczenia. Mogłaby nawet zwolnić się z dniem 1.01 i dalej otrzymać 13 za zeszły rok. Przynajmniej u nas tak to wygląda :)
No to rozmawiamy o tym samym ;p
Więc jak dla mnie może iść nawet 1.01. ciekawe co ze mną będzie, aktualnie jestem na urlopie do 31. ;)

reklama
Do góry