reklama
Patka2207
Fanka BB :)
mąż mi włożyłwspółczuję… ja bym sobie nie dała rady włożyć sama
Annnna1994
Na grypę antybiotyk nie zadziała. Jest taka infolinia z lekarzami na którą można dzwonić cały dzień na NFZ. Poszukaj numeru i zadzwoń się skonsultować.Wyszła mi grypa na teście … no i co robić zażywać ten antybiotyk ja już głupieję. Gardło coraz bardziej boli
Annnna1994
Nie zawsze. No i styczeń to już kolejny rokA 13-stka nie jest za przepracowanie całego roku?
angeliskax
Moderator
No ale rok nie ważne który miesiąc. Jeśli w styczniu mija rok to musi przepracować cały miesiąc. I od lutego na l4 najlepiej iść.Nie zawsze. No i styczeń to już kolejny rok
angeliskax
Moderator
Czyli nie brać antybiotykuWyszła mi grypa na teście … no i co robić zażywać ten antybiotyk ja już głupieję. Gardło coraz bardziej boli
Annnna1994
Tak ale 13 wypłacana jest za to że się pracuje od stycznia do grudnia. A nie od stycznia do stycznia. Jest jakby za dany rok np 2023 czy 2024. Więc to czy pójdzie się na zwolnienie w styczniu, lutym czy marcu nie ma tu żadnego znaczenia. Mogłaby nawet zwolnić się z dniem 1.01 i dalej otrzymać 13 za zeszły rok. Przynajmniej u nas tak to wyglądaNo ale rok nie ważne który miesiąc. Jeśli w styczniu mija rok to musi przepracować cały miesiąc. I od lutego na l4 najlepiej iść.
Annnna1994
Raczej tak plus domowe sposoby. Bo na grype niestety antybiotyku nie ma. A jak mąż się czuje ?
reklama
Kasia.90
Początkująca w BB
Właśnie z tym kwasem foliowym to jest tak,że w większości chyba wszystkich ? Suplementach dla kobiet w ciąży jest 200 aktywnego folianu plus 200 tego syntetycznego ,który ponoć utrudnia wchłanianie tego pierwszego miałam kiedyś Was o to zapytać czy ktoś to ogarnia ale zapomniałam
Ja ogarniam i jest tak jak mówisz. Powinno się brać albo taką albo taką formę, z czego jeśli nie wiemy czy mamy mutacje MTHFR, to praktycznie zawsze lepiej brać aktywną. Ja biorę metylofolian z Na.tu.re.lle, jest w większości aptek dostępny od ręki. Spoko metylofolian z A.lin.e.s.s., ale ten to już raczej przez internet zamawiam .
Wizyta niestety się nie odbyła, wczoraj wieczorem zaczęłam krwawić i leżę w szpitalu
Współczuję, trzymaj się.
Podziel się: