reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Część Dziewczyny.. bardzo nieśmiało się witam, testy pozytywne od tygodnia, dzis 4t+4d więc jeszcze bardzo wcześnie.
Termin z OM to 28.08. Bety nie badałam jeszcze gdyz przechodziłam niestety grypę:( i nigdzie się nie ruszam, zajadam czosnek, dostałam leki przeciwwirusowe i modlę się żeby było wszystko ok.. Pierwsza wizyta 2.01 (6+0).. czy nie za późno?
Poradzcie proszę czy powinnam i jak często badać betę i progesteron bo widzę że dużo z Was to robi.?
Raczej nie za późno, chyba,że jakieś krwawienia czy cos tak to 1 wizyta najwcześniej 2 tyg po spodziewanej miesiączce,żeby cokolwiek zobaczyc sensownego 😅

reklama
Część Dziewczyny.. bardzo nieśmiało się witam, testy pozytywne od tygodnia, dzis 4t+4d więc jeszcze bardzo wcześnie.
Termin z OM to 28.08. Bety nie badałam jeszcze gdyz przechodziłam niestety grypę:( i nigdzie się nie ruszam, zajadam czosnek, dostałam leki przeciwwirusowe i modlę się żeby było wszystko ok.. Pierwsza wizyta 2.01 (6+0).. czy nie za późno?
Poradzcie proszę czy powinnam i jak często badać betę i progesteron bo widzę że dużo z Was to robi.?
Nie za późno, nawet dobrze ze idziesz wtedy.
Wizytujemy razem. Niby ja wtedy będę 7+2 i to moja pierwsza wizyta :)

No ja już bym poczekała do wizyty chyba.
Chyba ze masz możliwość zrobienia jutro i w piątek beta hcg.

Moim zdaniem to dobry termin. Też tak będę szła. Wcześniej nic nie widać za bardzo.

Jeżeli nie badałaś bety to możesz to zrobić 2 razy w odstępie 48 h i zobaczysz przyrost :) progesteron wystarczy raz oznaczyć

No właśnie teraz przez te wolne to ciężko żeby zbadać raz i drugi po 48h, także może już po świętach zrobię, dzięki wielkie za porady,
Właśnie jeszcze się zastanawiam czy 6+0 to nie będzie taki moment że niby powinno być serducho ale może nie być widoczne jeszcze i czy nie będę się nawet bardziej stresować, no ale co ma być to będzie, najwyżej pójdę później po tygodniu jeszcze raz

No właśnie teraz przez te wolne to ciężko żeby zbadać raz i drugi po 48h, także może już po świętach zrobię, dzięki wielkie za porady,
Właśnie jeszcze się zastanawiam czy 6+0 to nie będzie taki moment że niby powinno być serducho ale może nie być widoczne jeszcze i czy nie będę się nawet bardziej stresować, no ale co ma być to będzie, najwyżej pójdę później po tygodniu jeszcze raz
Ja tak poszłam w 5+4 bodajże, był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy ale serduszka nie było. Niby poszłam za wcześnie ale jestem zadowolona bo przez to wcześniej wprowadził mi luteinę i dał leki bo wcześniejsza cytologia go zaniepokoiła. I po leczeniu zrobił zaraz cytologię i wtedy też zobaczyłam już serduszko. Także ja się cieszę że poszłam wcześniej :)

reklama
Do góry