reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Ale mnie już nosi a sobota tak daleko… Jeszcze się słabo czuję. Niedobrze mi i oczy mi się zamykają.

Czy któraś z was miała problem z podwyższonym tętnem przed ciążą? Ja brałam leki, które musiałam odstawić i teraz wróciłam do tętna spoczynkowego 90-100, wolny spacer to już 120-130 a schody na 3 piętro potrafią wywalić do 150 tętno. Trochę mnie to martwi.
Warto zobaczyć czy nie masz anemii, bo przy niskiej ferrytynie też takie rzeczy się mogą dziać, a dobrze wykluczyć najprostsze przyczyny zanim pójdziesz do kardiologa :) W ciąży rzeczy się mogą odezwać, wiele na szczęście jest przejściowych!

Moje maleństwo ma już 1.2 cm <3 drugiego nie ma :p

Cudnie! <3

bo u mnie USG też pokazywało 3800 a było więcej . Tak mnie ciachneli że 2 tyg normalnie nie mogłam usiąść ...

Mnie nacięli na niecałe 2 cm, ładne cięcie, ładne szycie, więc obyło się bez problemów. Piszę to dla mam, które są w ciąży pierwszy raz, bo pamiętam, że mnie przerażało jak czytałam takie rzeczy ;) Choć oczywiście współczuję Ci takiego doświadczenia :(

Aż mi się słabo robi jak myślę o nacinaniu. Pierwsza miałam CC. Drugi naturalny ale dziecko bardzo małe i obeszło się bez.

reklama
Do góry