reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

nie, nie ma. Znaczy jest kolejny ale tylko jak wykarze nieprawidłowosci w pierwszym badaniu. Jeśli nic nie będzie wiadomo spytam położnej czy te drugie badania też będę mieć i kiedy. Ale przez to że są państwowe to oni cię klasyfikują na nie. Ale wizytę u położnej mam dwa dni później więc nie długo będzie wiadomo. A jeśli nie to dowiem się na pewno na 18-20 tydz na badaniu połówkowym tu jest bardzo obszerne
i one mogą być robione tylko przez szwedzki fundusz zdrowia? Nie można sobie po prostu zapłacić i zrobić samemu? 😳

reklama
a masz prenatalne wtedy? No na samym USG może nie widać jeszcze niestety. Ale znam przypadki, gdzie już lekarz był w stanie wskazać z dużym prawdopodobieństwem płeć na pierwszych prenatalnych :)

Jestem takim przypadkiem w poprzedniej ciąży 😁 lekarz był w 100% pewien że będzie chlopak i faktycznie tak było ❤️

Jestem takim przypadkiem w poprzedniej ciąży 😁 lekarz był w 100% pewien że będzie chlopak i faktycznie tak było ❤️
U mnie też na prenatalnych w 13 tygodniu powiedział, że będzie dziewczynka 😃 i miał rację 😃 teraz też do niego będę szła na prenatalne, więc trzymam za niego kciuki, żeby i tym razem udało mu się zobaczyć co trzeba 🤣

U mnie też na prenatalnych w 13 tygodniu powiedział, że będzie dziewczynka 😃 i miał rację 😃 teraz też do niego będę szła na prenatalne, więc trzymam za niego kciuki, żeby i tym razem udało mu się zobaczyć co trzeba 🤣
Mi wczoraj też z USG powiedział, ale poprzedni syn to się chował jakoś do 6 miesiąca byłam pewna że to dziewczynka 🙈

Ja za 6 dni boje się że nie poznamy płci 😭
Ja tam nawet wolę nie wiedzieć.
a masz prenatalne wtedy? No na samym USG może nie widać jeszcze niestety. Ale znam przypadki, gdzie już lekarz był w stanie wskazać z dużym prawdopodobieństwem płeć na pierwszych prenatalnych :)
Ja miałam na 1 prenatalnym tak.
a to jak chcecie już wiedzieć i to jest ważne dla Was, a USG nie pokaże, to może zrobicie któryś z testów nipt? Jest ich sporo do wyboru, pewnie są też i u Was dostepne
Są też testy z moczu po 10tc
nie, nie ma. Znaczy jest kolejny ale tylko jak wykarze nieprawidłowosci w pierwszym badaniu. Jeśli nic nie będzie wiadomo spytam położnej czy te drugie badania też będę mieć i kiedy. Ale przez to że są państwowe to oni cię klasyfikują na nie. Ale wizytę u położnej mam dwa dni później więc nie długo będzie wiadomo. A jeśli nie to dowiem się na pewno na 18-20 tydz na badaniu połówkowym tu jest bardzo obszerne
na połówkowym też może się schować

reklama
Do góry