reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Slyszalam to od wielu osob. Ze powinnam „cos ze soba zrobic”. Dzisiaj pierwszy raz jakis lekarz powiedzial to na glos.
Jak mi w szpitalu proponowali rozmowę z psychologiem, odmówiłam, myślałam, że tego nie potrzebuje. Później trochę żałowałam. Dobrze, że jesteś mądrzejsza 😄
A suplementujesz magnez?

reklama
Jestem dzis najszczęśliwsza na świecie... co prawda wyszły mi te duże ryzyka związane z nadciśnieniem, ale ja już sie do tego przygotowywałam i od początku ciąży mam leki na nadciśnienie i heparyne więc licze, że będzie dobrze... ale zobaczcie jak niskie mam ryzyka wad i wszystko było nosek, serce, żołądek, pęcherz, jelita, bicie serca ok, paluszki itp
Życzę Wam wszystkim takich samych prenatalnych - może poza tym nadciśnieniem... tu miejcie lepsze wyniki 💜
Super wyniki! Ja czekam właśnie podd gabinetem i jak się uda pomierzyć to też prenatalne robimy.

@AnnMar88 @Bolilol a przed pobraniem Nifty byłyście na USG czy kilka dni przed miałyście? Właśnie nie wiem czy umawiać na 26.01 (wtedy mam rano wizytę na NFZ), ale z kolei słabo kto ma się córką zająć czy może spokojnie na poniedziałek 29.01 się umówić 🤔
Nie bylam, ostatnie usg z 29.12 a nifty 15.01. Wizytę mam dzisiaj to podejrze.

jej, jak dobrze 🥹
A to pierwsze oznacza, że możesz urodzić wcześniej?
Pokazywałaś lekarzowi Nifty?
grozi mi stan przedrzucawkowy, ale nie panikuje bo mam leki od początku ciąży i liczę że będzie dobrze. Ryzyko przedwczesnego porodu wyszło mi 1 do 95 co lekarz określił jako.małe, więc chyba nie jest źle.
Nifty w sumie nie było potrzebne bo wszly mi tak.male ryzyka wad genetycznych, ze powiedział że spoko skoro juz to nifty mamy, ale kompletnie nie mielibyśmy zaleceń by je robić. Więc ja pannikara bojąc sue tych prenatalnych zrobilam.to nifty... a mogłam sobie w sumie zaczekac do tych badań. Z drugiej strony spokój jaki.mi to nifty dało jest wart każdych pieniędzy...

reklama
Do góry