reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Pocieszę.
Też jestem migrenowiec.
W ciazy z córką w 1 trymestrze miałam ciągle takie, że mąż miski z wymiocinaminz łóżka zabierał bo nie byłam w stanie się podnieść. Ale później przeszły i do końca ciąży miałam 1 taką. Trzymałam się zasady 3L wody dziennie - nie wiem czy to pomogło ale było spoko.
jak wy pijecie tyle wody? Ja 1.5 l wmuszam w siebie na siłę i czuję się nabomblowana 🙁
Co źle robię?

reklama
Karmiłam córkę piersią 1,5 roku. Używała smoczka, a jak musiałam gdzieś wyjść, to dostawała moje mleko z butelki. Żadna z tych rzeczy nie zaburzyła karmienia. Smoczki anatomiczne.
Taka wizja to moje aktualne spelnienie marzeń :D

Ja chodziłam na szkołe rodzenia (Juliamed znany chyba na całym śląsku). Nie ze wszystkim się zgadzałam, bo tam jest uwielbienie dla porodów domowych i antymedkalizacja porodu. Ale dla męża chyba było dużo nowości, bo on nie w temacie :D

jak wy pijecie tyle wody? Ja 1.5 l wmuszam w siebie na siłę i czuję się nabomblowana 🙁
Co źle robię?
Też tak mam :( przed ciążą piłam tylko wodę gazowaną i kawę. Teraz piję tylko słodkie gazowanie napoje, staram się chociaż trochę wody i 1 kubek herbaty dziennie :/ straszne, ale wybieram to po czym nie mam nudności

Ja od 2 dni czuję jakby zakwasy na nogach hahaha i biodra mnie bolą od kilku dni więc się nawet ciężko śpi w nocy. Żyję już tym że mimo jeszcze trochę to i tak 10 dni i prenatalne, które już bym chciała mieć za sobą i wiedzieć wszystko, ale melduje, że dalej jeszcze nie złapały mnie mocne mdłości i od początku schudłam 2-2.5 h. Mimo, że jem i pije dużo wody i ogólnie płynów.

Co źle robię?
Po 1łyku co 5 min. To tego kawy i herbaty ale nawet wtedy co parę minut po małym łyczku. Jak się przyzwyczaisz to pójdzie gładko.
Ja przy kp np musiałam w trakcie karmienia wypić minimum jedna szklankę wody czy jakiegoś napoju. Bo słabo mi było. Po ciąży miałam już wprawę.

Po 1łyku co 5 min. To tego kawy i herbaty ale nawet wtedy co parę minut po małym łyczku. Jak się przyzwyczaisz to pójdzie gładko.
Ja przy kp np musiałam w trakcie karmienia wypić minimum jedna szklankę wody czy jakiegoś napoju. Bo słabo mi było. Po ciąży miałam już wprawę.
kawa i herbata powodują mdłości. Wciągam tylko wodę, czasem jakiś sok. Mam wrażenie, że cały czas dochodzę pić, a ta butelka ciągle w połowie pełna. Ale jak tak radzicie, będę próbować więcej pić.

reklama
Laski i na jakie poduszki do spania się zdecydowałyście?
Wiem, że któraś już zamówiła, ale kompletnie zapomniałam która z Was 😔
Jeszcze mylą mi się nicki 😄

Do góry