cudowna wiadomość i pierwsza potwierdzona płeć! na co miałaś zachcianki?Nie wytrzymałam, wyszłam wcześniej z pracy i mam już wyniki Nifty. ZDROWA DZIEWCZYNKA! Córka będzie przeszczesliwa, że będzie upragniona siostra. Co za piękny dzień!
reklama
Też to słyszałam od niejednego lekarza.Ja w tym samym dniu pappa i usg bo tak podobno najlepiej dla porównania ryzyk (według mojej lekarki).
Ja miałam i tak i tak.USG prenatalne to już będzie przez brzuch? Czy jeszcze nie?
wiem wszystko to wiem, dlatego musze sie ogarnąć...kejti, upewniałaś mnie tylko w tym, że muszę mieć wynik nifty w dłoni zanim pójdę na pappę i usg współczuję rollercostera emocji, który sobie właśnie zafundowałaś, jednak szczerze wierzę, że wszystko będzie ok my tego po prostu nie rozumiemy bo to musi być interpretowane razem z usg i przez specjalistę zobacz słońce, że nawet nie możesz sobie iść do pierwszego z brzegu lekarza żeby ogarnąć te badania, a co dopiero samemu, w emocjach próbować coś znaleźć w sieci
Miałam mieć to wszystko jednego dnia, wlasnie po to by sie nie stresowac, ale te wyniki tak szybko zrobili...
zaraz będę miała wynik.nifty i usg... ale byłam też ciekawa czy któraś z Was miała takie niskie wyniki I było ok
-Natalia
Fanka BB :)
Ale super! Zazdroszczę baardzooo, ta niepewność jest najgorsza...Nie wytrzymałam, wyszłam wcześniej z pracy i mam już wyniki Nifty. ZDROWA DZIEWCZYNKA! Córka będzie przeszczesliwa, że będzie upragniona siostra. Co za piękny dzień!
ejżja89
Ja dzisiaj byłam właśnie u genetyczki, która umawia w szpitalu terminy na badania i też mam USG i pappe tego samego dnia. Najpierw mam przyjść do położnych na mierzenie ciśnienia (na pewno wyjdzie źle, bo u lekarzy mam zawsze za wysokie), później USG a po badaniu odrazu do laboratorium. Dopiero po ok 2 tygodniach jest znowu rozmowa z genetykiem już ze wszystkimi wynikami i omówieniem ryzyk.Ja w tym samym dniu pappa i usg bo tak podobno najlepiej dla porównania ryzyk (według mojej lekarki).
Gratulacje! Ja się już dzisiaj zastanawiałam czy w końcu robić przed czy może czekać na prenatalne i dopiero wtedy, ale chyba nie wytrzymam tego ciśnienia i jeszcze w styczniu jednak zrobięNie wytrzymałam, wyszłam wcześniej z pracy i mam już wyniki Nifty. ZDROWA DZIEWCZYNKA! Córka będzie przeszczesliwa, że będzie upragniona siostra. Co za piękny dzień!
Kejcik
i kiedy masz termin tego badania? Tam, gdzie ja chcę robić, oni właśnie każą krew pobrać dzień wcześniej żeby na wizycie był wynik i lekarz od razu szacuje te ryzyka i wszystko omawia w ramach tej jednej wizyty. No zobaczymy co to wyjdzie.Ja dzisiaj byłam właśnie u genetyczki, która umawia w szpitalu terminy na badania i też mam USG i pappe tego samego dnia. Najpierw mam przyjść do położnych na mierzenie ciśnienia (na pewno wyjdzie źle, bo u lekarzy mam zawsze za wysokie), później USG a po badaniu odrazu do laboratorium. Dopiero po ok 2 tygodniach jest znowu rozmowa z genetykiem już ze wszystkimi wynikami i omówieniem ryzyk.
Gratulacje! Ja się już dzisiaj zastanawiałam czy w końcu robić przed czy może czekać na prenatalne i dopiero wtedy, ale chyba nie wytrzymam tego ciśnienia i jeszcze w styczniu jednak zrobię
I nifty też zrobię jeszcze w styczniu a tak Cię podpytuję o terminy bo my w zasadzie ten sam etap
AnnMar88
Moderator
Witam w klubie sundromu białego fartucha... u mnie to samo, u lekarza zawsze powyżej 130/80 a w domu 120/75. Dlatego mierzę w domu i zapisuje wyniki.Ja dzisiaj byłam właśnie u genetyczki, która umawia w szpitalu terminy na badania i też mam USG i pappe tego samego dnia. Najpierw mam przyjść do położnych na mierzenie ciśnienia (na pewno wyjdzie źle, bo u lekarzy mam zawsze za wysokie), później USG a po badaniu odrazu do laboratorium. Dopiero po ok 2 tygodniach jest znowu rozmowa z genetykiem już ze wszystkimi wynikami i omówieniem ryzyk.
Gratulacje! Ja się już dzisiaj zastanawiałam czy w końcu robić przed czy może czekać na prenatalne i dopiero wtedy, ale chyba nie wytrzymam tego ciśnienia i jeszcze w styczniu jednak zrobię
ja też mam dziś jakiś gorszy dzień, cały dzień mnie mdli, chwilami to już myślałam, że pójdę do łazienkiJa dzisiaj mam dzień wolny (pracuję na cześć etatu) i myślałam, że coś zrobię z życiem i domem jak Młody w przedszkolu, ale mdłości mi żyć nie dają. 12 tydzień zaczęłam dzisiaj (11+0), kiedy te mdłości sobie pójdą
reklama
@kejti36 poczekajmy na lekarza, wcale to nie muszą być zle wyniki, nie dokladaj sobie stresu. Wiem, że to nie to samo, ale po plemieniu w 6tc zrobiłam przyrost bety i wyszła mi 56 000, zaczęłam sprawdzać w necie normy, a tam wszystko o zaśniadzie. Prawie zemdlałam. Jak powiedziałam lekarzowi to zrobił wielkie oczy i się uśmiał.tak analizuje, ale z ciekawości chciałam tylko spojrzeć na normy i zrobiło.mi sie słabo...