reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja narazie nic nie przytyłam. Ale pilnuje się, bo nie chciałabym później w wakacje być bardzo duża i się męczyć w upały 🐷

Dziś odebrałam wyniki i mam TSH 0,23. Przed ciążą miałam zawsze wysokie ok 4. Nigdy nie miałam takiego niskiego - nie biorę leków.

Dziewczyny a co mysliscie o podróżowaniu w ciąży? Mam na myśli samolotem. Będę konsultowała z lekarzem, trochę się obawiam. ✈️
oczywiście o loty należy zapytać lekarza 😉 jeśli nie będzie miał nic przeciwko to na spokojnie, przy czym należy pamiętać, że niektóre linie lotnicze zabierają na pokład ciężarne tylko do 28 tygodnia ciąży 😅 ja, jeśli wszystko będzie tak samo wspaniale, jak do tej pory 🙏🏼 planuję lecieć do jakiejś Grecji lub Hiszpanii w kwietniu/ na początku maja 🙂

reklama
Jak po wizycie? Co lekarz na tą twoją pachwinę powiedział?
Na wizycie ok. Ale jakos nie mam dzisiaj mocy na nic ech Bol w pachwinie niezidentyfikowany. Sprawdzone jajniki, ale na nich nic. Bylo podejrzenie nerek, ale wyniki moczu z soboty ideolo. Mialam przed ciaza podobny bol, ale bardziej dotyczylo miesni dupska. Po 2-3 dniach minelo. Licze na to, ze tak bedzie tym razem. Stawiam, ze to moga byc poporodowe niespodzianki.

oczywiście o loty należy zapytać lekarza 😉 jeśli nie będzie miał nic przeciwko to na spokojnie, przy czym należy pamiętać, że niektóre linie lotnicze zabierają na pokład ciężarne tylko do 28 tygodnia ciąży 😅 ja, jeśli wszystko będzie tak samo wspaniale, jak do tej pory 🙏🏼 planuję lecieć do jakiejś Grecji lub Hiszpanii w kwietniu/ na początku maja 🙂
właśnie chodzi o to, ze mamy na koniec lutego (czyli 15-18 tydzień) ale do Tajlandii… lot bardzo długi plus TO AZJA. już byłam i wiem czego się spodziewać, opieka medyczna jest naprawdę na wysokim poziomie, ale to mimo wszystko inny świat. Zapytam lekarza, zobaczymy. Nie chce później żałować, że poleciałam.

U mnie ciąża nie jest jakoś specjalnie planowana. Żyliśmy z myślą że „jak się uda to będzie”, cieszymy się bardzo że się udało i chcemy żeby wszystko było dobrze.

właśnie chodzi o to, ze mamy na koniec lutego (czyli 15-18 tydzień) ale do Tajlandii… lot bardzo długi plus TO AZJA. już byłam i wiem czego się spodziewać, opieka medyczna jest naprawdę na wysokim poziomie, ale to mimo wszystko inny świat. Zapytam lekarza, zobaczymy. Nie chce później żałować, że poleciałam.

U mnie ciąża nie jest jakoś specjalnie planowana. Żyliśmy z myślą że „jak się uda to będzie”, cieszymy się bardzo że się udało i chcemy żeby wszystko było dobrze.
A tam nie potrzeba szczepień przed wylotem ?

Ja na wizytę miałam teraz zlecone na czwartek mocz i morfologie idę jutro rano zrobić. Przed chwilą dzwoniła kobitka z poradni i robiła wywiad przed prenatalnymi. Dopytałam i powiedziała, że najpierw idzie się na USG i później do laboratorium na pobranie krwi. Na ten moment waga się trzyma w sensie jak spadła te 2-2,5 kg to tak narazie się utrzymuje mam nadzieję, że dopiero w II trymestrze będzie rosnąć, że jeszcze te 2-3 tyg będzie w normie. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, a z drugiej zaczynam się stresować. 🤣🤣 Na pappe długo się czeka na wyniki z krwi? Jakoś podają telefonicznie też ? Bo wzięła adres do korespondencji chyba żeby wyniki przyszły, już w sumie nie pamiętam co mówiła i dlatego się zastanawiam.

Ja narazie nic nie przytyłam. Ale pilnuje się, bo nie chciałabym później w wakacje być bardzo duża i się męczyć w upały 🐷

Dziś odebrałam wyniki i mam TSH 0,23. Przed ciążą miałam zawsze wysokie ok 4. Nigdy nie miałam takiego niskiego - nie biorę leków.

Dziewczyny a co mysliscie o podróżowaniu w ciąży? Mam na myśli samolotem. Będę konsultowała z lekarzem, trochę się obawiam. ✈️
Jak się nic złego z ciąża nie dzieje, to można ☺ oczywiście najlepiej omówić to z lekarzem. Ja też planuje lecieć w drugim trymestrze ☺

reklama
Hej, dziewczyny. Miałam dziś wizytę u gina. Wypisała mi euthyrox 25,mam tsh 2.69. Endokrynologa mam na 15 lutego. Boję się zaczynać brać ten lek bez endokrynologa. A i jeszcze jestem taka głupia brałam kreon, kiedy miałam ciężko w żołądku ((( a dziś się dowiedziałam, że nie można 😥😥😥😥
Mi w pierwszej ciąży przepisywał ginekolog i ani razu nie byłam u endokrynologa. Ale też nie miałam jakiś wysokich wartości i brałam do końca Euthyrox 25.
Ja właśnie dziś umówiłam sobie pobranie do NIFTY na najbliższą niedzielę☺️ w szafie już mam detektor tętna, który przyszedł w sobotę i teraz liczę tylko żeby szybciutko tydzień zleciał, coby skończyć 10 tydzień i móc zacząć poszukiwania 😅
O nawet nie pomyślałam o niedzieli 🧐 Chyba też się umówię 😁
Ja na wizytę miałam teraz zlecone na czwartek mocz i morfologie idę jutro rano zrobić. Przed chwilą dzwoniła kobitka z poradni i robiła wywiad przed prenatalnymi. Dopytałam i powiedziała, że najpierw idzie się na USG i później do laboratorium na pobranie krwi. Na ten moment waga się trzyma w sensie jak spadła te 2-2,5 kg to tak narazie się utrzymuje mam nadzieję, że dopiero w II trymestrze będzie rosnąć, że jeszcze te 2-3 tyg będzie w normie. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, a z drugiej zaczynam się stresować. 🤣🤣 Na pappe długo się czeka na wyniki z krwi? Jakoś podają telefonicznie też ? Bo wzięła adres do korespondencji chyba żeby wyniki przyszły, już w sumie nie pamiętam co mówiła i dlatego się zastanawiam.
U mnie wyniki po pobraniu są za ok 2 tygodnie (już razem z tymi wszystkimi wyliczeniami ryzyk) i dzwonią, że są, ale nie powiedzą wyników przez telefon tylko jest osobista wizyta u genetyka.

Do góry