reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

@AnnMar88 @Bolilol a przed pobraniem Nifty byłyście na USG czy kilka dni przed miałyście? Właśnie nie wiem czy umawiać na 26.01 (wtedy mam rano wizytę na NFZ), ale z kolei słabo kto ma się córką zająć czy może spokojnie na poniedziałek 29.01 się umówić 🤔
ja miałam pobranie wczoraj, a na USG byłam w piątek :)

reklama
Wczoraj bol brzucha, Od rana dzisiaj bol brzucha. Wzielam nospe i sie zaczelo. Biegunki i inne cuda. Zaczelo mi w zawrotnym tempie roznac cisnienie wiec stwierdzilam, ze nie doczekam do jutra. Zadzwonilam do Lodzi i kazali przyjechac. Wg Pani dr to wszystko psychika i stres. Z maluchem wszystko ok. W sumie to stwierdzila, ze bardzo ja niepokoi moj stan psychiczny i mam w zaleceniach konsultacje z psychologiem.
może to nie jest zły pomysł? Co o tym myślisz?

Wczoraj bol brzucha, Od rana dzisiaj bol brzucha. Wzielam nospe i sie zaczelo. Biegunki i inne cuda. Zaczelo mi w zawrotnym tempie roznac cisnienie wiec stwierdzilam, ze nie doczekam do jutra. Zadzwonilam do Lodzi i kazali przyjechac. Wg Pani dr to wszystko psychika i stres. Z maluchem wszystko ok. W sumie to stwierdzila, ze bardzo ja niepokoi moj stan psychiczny i mam w zaleceniach konsultacje z psychologiem.
Psycholog może Ci dobrze zrobić, z doświadczenia powiem, że stres w ciąży się tylko nasila 🥲 a w połogu to już w ogóle dramat. Jak możesz się zaopiekować sobą za wczasu to zrób, ja nie zrobiłam w pierwszej ciąży, bo myślałam, że jestem ponad to i bardzo żałuję.

tak.mi przykro... ale cieszę się ze maleństwo ok... a czy masz może jakies nowe leki? Pamiętacie jak na początku grupy pisałam, ze trafiłam.na sor z problemami z oddychaniem (piczatek ciąży) i też mi napisali w wypisie, ze to na tle nerwowym.i wysłali do psychiatry? A okazało się po kilku dniach że to mam alergie na acard o mogłam.sie udusić ?
Nie, leki mam caly czas te same. Ale w sumie w pierwszej ciazy bardzo podobna sytuacja. Czulam, ze serducho mi pompuje. To byl 8 tc. Zmierzylam cisnienie i sie zaczelo. Im wieksze widzialam na wyswietlaczy tym bardziej ono roslo. Finalnie wyladowalam na oddziale, zostawili mnie na obserwacji i dali leki. Zajebiscie dzialaly! Cisnienie spadlo, ja sie czulam rewelka. Bylam pewna ze bede je miala wlaczone na stale. Wiecie co to sie okazalo? Kuzwa magnez. Ale dzialal? Dzialal 🤷🏼‍♀️ Teraz sie z tego smieje, ale wtedy bylam posrana. A oni mnie zalatwili najzwyklejszym magnezem.

może to nie jest zły pomysł? Co o tym myślisz?
To jest zabisty pomysl. Musze tylko dzisiaj ochlonac i jutro dzwonie. Mam babeczke upatrzona. Rozmawialam z nia w pierwszej ciazy, ale to byla inna para kaloszy. Ta lekarka dzisiaj stwierdzila, ze jesli tak dalej bedzie to byc moze powinnam miec cc. W sumie… Biorac pod uwage ze nie pamietam nic z porodu a jak juz to malo przyjemne rzeczy to moze tu jest pies pogrzebany. Wiesz co jej odpowiedzialam dzisiaj jak zapytala ktory tc? Ze do porodu zostalo 29 tygodni. A ona oczy co to za odpowiedz od dupy strony. I tak wyplynal temat.

To jest zabisty pomysl. Musze tylko dzisiaj ochlonac i jutro dzwonie. Mam babeczke upatrzona. Rozmawialam z nia w pierwszej ciazy, ale to byla inna para kaloszy. Ta lekarka dzisiaj stwierdzila, ze jesli tak dalej bedzie to byc moze powinnam miec cc. W sumie… Biorac pod uwage ze nie pamietam nic z porodu a jak juz to malo przyjemne rzeczy to moze tu jest pies pogrzebany. Wiesz co jej odpowiedzialam dzisiaj jak zapytala ktory tc? Ze do porodu zostalo 29 tygodni. A ona oczy co to za odpowiedz od dupy strony. I tak wyplynal temat.
cieszę się, że masz takie podejście do tematu wsparcia - ja z całego serca zawsze namawiam do tego. Trzymam kciuki za szybką i wizytę i by praca w tym temacie jak najszybciej przyniosła efekty 🤞

reklama
Do góry