Bolilol
Fanka BB :)
ja miałam pobranie wczoraj, a na USG byłam w piątek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja miałam pobranie wczoraj, a na USG byłam w piątek
może to nie jest zły pomysł? Co o tym myślisz?Wczoraj bol brzucha, Od rana dzisiaj bol brzucha. Wzielam nospe i sie zaczelo. Biegunki i inne cuda. Zaczelo mi w zawrotnym tempie roznac cisnienie wiec stwierdzilam, ze nie doczekam do jutra. Zadzwonilam do Lodzi i kazali przyjechac. Wg Pani dr to wszystko psychika i stres. Z maluchem wszystko ok. W sumie to stwierdzila, ze bardzo ja niepokoi moj stan psychiczny i mam w zaleceniach konsultacje z psychologiem.
Psycholog może Ci dobrze zrobić, z doświadczenia powiem, że stres w ciąży się tylko nasila a w połogu to już w ogóle dramat. Jak możesz się zaopiekować sobą za wczasu to zrób, ja nie zrobiłam w pierwszej ciąży, bo myślałam, że jestem ponad to i bardzo żałuję.Wczoraj bol brzucha, Od rana dzisiaj bol brzucha. Wzielam nospe i sie zaczelo. Biegunki i inne cuda. Zaczelo mi w zawrotnym tempie roznac cisnienie wiec stwierdzilam, ze nie doczekam do jutra. Zadzwonilam do Lodzi i kazali przyjechac. Wg Pani dr to wszystko psychika i stres. Z maluchem wszystko ok. W sumie to stwierdzila, ze bardzo ja niepokoi moj stan psychiczny i mam w zaleceniach konsultacje z psychologiem.
Nie, leki mam caly czas te same. Ale w sumie w pierwszej ciazy bardzo podobna sytuacja. Czulam, ze serducho mi pompuje. To byl 8 tc. Zmierzylam cisnienie i sie zaczelo. Im wieksze widzialam na wyswietlaczy tym bardziej ono roslo. Finalnie wyladowalam na oddziale, zostawili mnie na obserwacji i dali leki. Zajebiscie dzialaly! Cisnienie spadlo, ja sie czulam rewelka. Bylam pewna ze bede je miala wlaczone na stale. Wiecie co to sie okazalo? Kuzwa magnez. Ale dzialal? Dzialal Teraz sie z tego smieje, ale wtedy bylam posrana. A oni mnie zalatwili najzwyklejszym magnezem.tak.mi przykro... ale cieszę się ze maleństwo ok... a czy masz może jakies nowe leki? Pamiętacie jak na początku grupy pisałam, ze trafiłam.na sor z problemami z oddychaniem (piczatek ciąży) i też mi napisali w wypisie, ze to na tle nerwowym.i wysłali do psychiatry? A okazało się po kilku dniach że to mam alergie na acard o mogłam.sie udusić ?
jaka śliczna fasoleczkaHaha a jak
To jest zabisty pomysl. Musze tylko dzisiaj ochlonac i jutro dzwonie. Mam babeczke upatrzona. Rozmawialam z nia w pierwszej ciazy, ale to byla inna para kaloszy. Ta lekarka dzisiaj stwierdzila, ze jesli tak dalej bedzie to byc moze powinnam miec cc. W sumie… Biorac pod uwage ze nie pamietam nic z porodu a jak juz to malo przyjemne rzeczy to moze tu jest pies pogrzebany. Wiesz co jej odpowiedzialam dzisiaj jak zapytala ktory tc? Ze do porodu zostalo 29 tygodni. A ona oczy co to za odpowiedz od dupy strony. I tak wyplynal temat.może to nie jest zły pomysł? Co o tym myślisz?
Mysle, ze to moze byc dobry trop. Wiecie, ja nie tylko na punkcie ciazy mam jazdy. Tak sie boje chorob, ze mi to siada na psychike.Kurcze czujesz, że faktycznie tak może być? Sama czujesz, że potrzebujesz wsparcia w postaci psychologa?
cieszę się, że masz takie podejście do tematu wsparcia - ja z całego serca zawsze namawiam do tego. Trzymam kciuki za szybką i wizytę i by praca w tym temacie jak najszybciej przyniosła efektyTo jest zabisty pomysl. Musze tylko dzisiaj ochlonac i jutro dzwonie. Mam babeczke upatrzona. Rozmawialam z nia w pierwszej ciazy, ale to byla inna para kaloszy. Ta lekarka dzisiaj stwierdzila, ze jesli tak dalej bedzie to byc moze powinnam miec cc. W sumie… Biorac pod uwage ze nie pamietam nic z porodu a jak juz to malo przyjemne rzeczy to moze tu jest pies pogrzebany. Wiesz co jej odpowiedzialam dzisiaj jak zapytala ktory tc? Ze do porodu zostalo 29 tygodni. A ona oczy co to za odpowiedz od dupy strony. I tak wyplynal temat.
Prawde powiedziawszy juz dawno powinnam to zrobic. Jeszcze przed ciaza.Ja już sobie załatwiłam skierowanie do psychologa i będę chodzić, bo niestety sama sobie z pewnymi rzeczami nie radzę. I jeśli masz w zaleceniach to uważam, że też powinnaś iść @Veraverrto trzeba dać sobie pomóc