reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2024

USG prenatalne to już będzie przez brzuch? Czy jeszcze nie?
To chyba zależy czy widoczność przez brzuch będzie już wystarczająco dobra. ☺ w pierwszej ciąży miałam robione przez brzuch, ale czegoś tam nie widział, czy dziecko było nie tak ułożone (już nie pamiętam) i chwilę robił też USG przez pochwę.

reklama
zapisałam się na badania prenatalne 30.01, 25.01 mam jechać po skierowanie na krew i na pobranie.
Ja dzwoniłam do laboratorium i pani mi powiedziała, że dla bezpieczeństwa dostania wyniku do poniedziałku to lepiej żebym była w środę, to wtedy duże prawdopodobieństwo, że w piątek już będę miała wynik. Wyjdzie u mnie pobranie 5 dni przed badaniem 🤷‍♀️

Ja dzisiaj mam dzień wolny (pracuję na cześć etatu) i myślałam, że coś zrobię z życiem i domem jak Młody w przedszkolu, ale mdłości mi żyć nie dają. 12 tydzień zaczęłam dzisiaj (11+0), kiedy te mdłości sobie pójdą 🥲

Witajcie mamusie z terminem na sierpień! Rozgośćcie się, podajcie termin porodu a ja wszystko postaram się ładnie ogarnąć 🥰🥰

W późniejszym czasie będę też dodawać znaczek z płcią dziecka do nicku :)

💙 - chłopiec 💜 - dziewczynka

Mom Pregnancy GIF by SilfaCL

Terminy:

2.08 @DagaK
3.08 @AnnMar88
@Patrycjaa001
5.08 @Patka2207
8.08 @adiika
20 sierpnia

Masz w wyniku jednostkę na l w moich wcześniejszych wynikach jak patrzyłam to był wnim w ml. Mam nadzieję że wszystko ok ;)
niestety te normy są w tych samych jednostkach i mam bardzo zaniżony wynik jak.na prawie 12 tydzień

Załączniki

• 6ba7a79e-ba7e-4b65-b3e4-95999a080f31.jpeg
    6ba7a79e-ba7e-4b65-b3e4-95999a080f31.jpeg
    69 KB · Wyświetleń: 89
  • c1afb8e4-aca6-49e0-9a88-fadcd1b6c874.jpeg
    c1afb8e4-aca6-49e0-9a88-fadcd1b6c874.jpeg
    35,9 KB · Wyświetleń: 91
Ja dzisiaj mam dzień wolny (pracuję na cześć etatu) i myślałam, że coś zrobię z życiem i domem jak Młody w przedszkolu, ale mdłości mi żyć nie dają. 12 tydzień zaczęłam dzisiaj (11+0), kiedy te mdłości sobie pójdą 🥲
U mnie dziś też mdłości (10+1), więc łączę się w bólu 😞 W pierwszej ciąży mi odeszły jakoś w 11 tygodniu i teraz też mam nadzieję, że będzie podobnie. Ależ to potrafi życie uprzykrzyć. Odmrażam sobie pierogi, ale nie mam ochoty nawet zbytnio jeść 😢

reklama
Do góry