CoTuPoczne
Fanka BB :)
Zależy dużo od dzieckaA jeżeli chodzi o rzeczy dla dziecka - błagam nie. Ja się już zastanawiam co zrobić, żeby mój dom nie wyglądał jak domy wielu moich znajomych, którzy dostają prezenty dla dzieci na każda pierdole, za absolutnie wszystko, przez to tw dzieci w ogóle nie maja przywiązania do tych przedmiotów, pobawią się raz, mam wrażenie ze są przestylizowana ilością tych rzeczy.
Moja córka ma naprawdę dużo zabawek - mnóstwo klocków duplo, kuchnie z akcesoriami, dzidziusia z wózkiem i nosidełkiem, domek dla lalek, puzzle, w książkach toniemy (kocham książki). A córka naprawdę potrafi przysiąść i bawić się jedna rzeczą przez godzinę, nie leci od jednej do drugiej. W klockach ma ulubione ludziki (one żyją w domku dla lalek ). Ma ulubione przytulanki ale reszta przydaje się do przyjęć herbatkowych
Jedyne czego unikam to grająco-świecące plastiki obojętne jak drogie i modne. Dla mnie to jest zło wcielone. No i unikamy ekranów, w ogóle chowana jest bez telewizji. I myśle, ze to w dużej mierze wpływa na zdolność koncentracji
Ale jeszcze przed córka twierdziłam, ze w życiu nie będę miała salonu pełnego zabawek, wszystko w pokoju dziecięcym ta, jasne. To mnie jest wygodniej jak jest w salonie