reklama
Zazuu
Fanka BB :)
oki, spoko. No właśnie tak się zastanawiałam jak to teraz w tym naszym chorym kraju wygląda.
W dalszym ciągu koniecie nie grozi nic za wykonanie aborcji. Więc mogą Cię tylko pocałować w środeczek
Gabson123
Mierzenie cukru bez trzymania diety nie ma sensu, poprostu cukier wybija wcześniej niż po godzinie.. gwałtownie wzrasta i gwałtownie spada.Miałam w poprzedniej ciąży i wyglądało to tak, że badałam cukier 5 razy dziennie, jadłam co chciałam, niekiedy nawet objadałam się słodyczami gdy miałam taką chęć i NIGDY nie wyszedł mi podwyższony cukier na glukometrze. Także życzę Ci takiej cukrzycy
Zazuu
Że może coś mi mignęło, ale generalnie nie było...
Ok 4, 5 mm pojawia się serduszko a czas jest chyba do 7mm więc jeszcze troszkę. Następne usg już wszystko wyjaśni
Podpisuję się pod tymMnie było dość ciężko, trzeba się pilnować,co się je, pilnować mniej więcej godzin posiłków, kłuć min 4 razy dziennie. Bardzo dużo produktów nie można jeść np. Ziemniaków, białego pieczywa, ogólnie wszystko ma być zero cukrów. Męczące było też to że każdy posiłek musiał być zbilansowany czyli białko-węglowodany-tluszcze.. nie można było sobie np tam po prostu zjeść jabłko czy coś innego bo wychodziły kwiatki w pomiarach cukru.
Potrafiło mi np wywalić cukier po pomidorach malinowych albo po zjedzeniu o pół kromki chleba za dużo na śniadanie.
Jednak no da się to wszystko ogarnąć I suma sumarum jest to bardzo zdrowa dieta i bardzo często kobiety nie tyją wgl w ciąży wręcz na końcu maja niższa wagę niz na początku.
EMilkaaa84
Może też bym zjadła..rzygać mi się chce jak pomyślę o tym ptysiu i hamburgerze..chyba podzielę wczorajszy los męża...dzisiaj się czuję minus milonIdę pyknę sobie kisiel
ann4
No to czym się różni w tej sytuacji osoba z cukrzycą od osoby bez? Każdemu po słodkim cukier skacze a potem spada... a ja nie miałam nigdy podwyższonego po żadnym posiłku przez 3 miesiące sprawdzania... Przyznam że jest to dla mnie do dzisiaj dziwne, moja ginekolog też się dziwiła co to za cukrzyca a diabetolog uważał że wynik krzywej wyszedł zafałszowany Wiedział jak wygląda moja dieta i nie miał zastrzeżeńMierzenie cukru bez trzymania diety nie ma sensu, poprostu cukier wybija wcześniej niż po godzinie.. gwałtownie wzrasta i gwałtownie spada.
Gudrun1985
Tyle ostatnio tutaj pomyslow na jedzonko, ze ja sobie gofry wymyslilam, z owocami, wiec powiedzmy, ze zdrowsza wersja A Asia tutaj cos o hot dogach wspominala to mi wlasnie facet foto ze sklepu wyslal... haha
reklama
Mnie właśnie naszła ochota na sałatkę z tuńczyka. Oczywiście z majonezem WINIARY! W ciągu dnia miałam ogromną ochotę na gołąbki, do tego stopnia, że zamówiłam je sobie na niedzielny obiad u Rodziców. Zaczyna mi być trochę lepiej i chyba pojawiają się zachcianki na razie mówię o tym bardzo nieśmiało, bo to może jakieś przypadkowe ochotki. Będę obserwować.
Podziel się: