reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Dzień dobry!
Ja tak nieśmiało chciałam zapytać, bo zupełnie nie wiem o co z tym wszystkim chodzi, niby czytałam co nieco ale to suche dane a z moja gin jeszcze nie miałam okazji o tym porozmawiac.
O co chodzi z tymi badaniami PAPPA, NIFTY itd? Czym one różnią się od badań prenatalnych u lekarza? Jakie są zalecenia żeby je zrobić?

@graż_ka co tak Ci się spodobało w tym gabinecie 😁
Oj No musiałam jeszcze do domy dojść 😂
Wszystko okej! Wyszedł dzisiaj 9 tydzień równo (nie 9+1 jak przewidywaliśmy), ale się nie martwimy :p serce ładnie bije, żadnych krwiaków, ani innych :).

Załączniki

• F842DFF5-A340-44C3-80EC-847BCF3F5960.jpeg
    F842DFF5-A340-44C3-80EC-847BCF3F5960.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 113
Oj No musiałam jeszcze do domy dojść 😂
Wszystko okej! Wyszedł dzisiaj 9 tydzień równo (nie 9+1 jak przewidywaliśmy), ale się nie martwimy :p serce ładnie bije, żadnych krwiaków, ani innych :).

No co za piękny ludzik 😍
Wspaniale!
Życzę sobie żeby tak zostało na tym wątku już do końca. Same świetne wiadomości 😍😍😍

reklama
Dzień dobry!
Ja tak nieśmiało chciałam zapytać, bo zupełnie nie wiem o co z tym wszystkim chodzi, niby czytałam co nieco ale to suche dane a z moja gin jeszcze nie miałam okazji o tym porozmawiac.
O co chodzi z tymi badaniami PAPPA, NIFTY itd? Czym one różnią się od badań prenatalnych u lekarza? Jakie są zalecenia żeby je zrobić?
pappa, nifty itd to badania z krwi. Pappę zestawia się z usg prenatalnym i wtedy lekarz ma szerszy pogląd na to, czy wszystko Ok. Niestety pappa to tylko statystyka, więc bardzo często zdarza się np duże prawdopodobieństwo zespołu Downa i wtedy kobieta przechodzi stres. Lekarze zlecają wtedy amniopunkcję, żeby wykluczyć albo potwierdzić.
Nifty to tez statystyka, ale z tego co wiem dużo dokładniejsza.

Ja w poprzednich ciążach miałam tylko usg i nie robiłam pappy, moj lekarz nie widział sensu. Teraz chodzę do kliniki, w której chyba nawet nie można zrobić prenatalnych bez pappy🤷‍♀️

Do góry