reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Chce już zobaczyć naszego małego bejbika. Zapisałam się na prenatalne(25.01), choć nie jestem do nich do końca przekonana. Zastanawiałam się co jeśli dowiem się że jest bardzo duże prawdopodobieństwo np. wystąpienia zespołu Downa? Co mi da ta informacja? Tylko stres i zero radości przez następne kilka miesięcy. Może jedynie oswoilabym się z tą informacją i jakoś przyjęła na klatę.
Ale nie wiem czy wolałabym nie wiedzieć. inaczej jest np. z rakiem. Wiem że wcześnie wykryty może być wyleczony( nie zawsze). A tutaj dowiaduje się o czymś i zazwyczaj nic nie można zrobić.... :/
Tak, ale:
A) możesz zrobić aborcje za granica
B) możesz się przygotować - znaleźć lekarzy, rehabilitantów, innych ludzi z takimi wadami, przygotować rodzine, siebie psychicznie, planować budżet, leczenie, rodzic w szpitalu z odpowiednim stopniem referencyjności

reklama
reklama
Do góry