reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Jak często chodzicie do lekarza lub w ogóle na usg? 🤔 Czy to jest tak, że wasz lekarz wam zaleca częstsze wizyty czy same bukujecie je wg swoich potrzeb? Bo ja np. byłam tylko raz u rodzinnego założyć kartę, pobrać krew i zbadać mocz. A tak to prywatnie na sami usg. Nic więcej 🤨. Tak samo mnie z tym cukrem zastanawia..bo zmierzyli mi raz tylko i było wtedy ok.

Dobre i to 😄 mi w sumie najbardziej zależy na tym żeby mi lekarz powiedział ze serduszko wciąż bije, bo się denerwuje strasznie a 2 tyg temu byłam na wizycie 😆 co by było gdybym miała rzadziej wizyty, na pewno bym nie wytrzymała 😱
Jakieś widoczne choroby to chyba nie wcześniej niż na prenatalnych, nie ? 🤔
dokładnie tak, mi tez glownie zależy na tym, żeby się upewnić, czy serduszko bije😁 zresztą na tym naszym wsiowym sprzęcie niewiele więcej się zobaczy😅
A nawet i na tych pierwszych prenatalnych nie wszystko z chorób wyjdzie niestety. Bo wcześniej to chyba nie ma szans cokolwiek zobaczyć

Wróciłam od lekarza. Dostałam L4 do środy, mam odpoczywać, dużo pic i w razie gorączki zbić paracetamolem. Powiedział, ze jeśli uda mi się gdzies dostać test i to będzie typowo grypa można włączyć leczenie. Jeśli nie grypa no to pozostaje to co wcześniej, czyli paracetamol na gorączkę. Za to mąż dostał większy arsenał.
Super, że się udało dziś dostać do lekarza, życzę szybkiego powrotu do zdrowia 😊

Ja mam wizytę we wtorek o 15.30 , ale pojade na 14, może przyjdzie wcześniej. Nie chcę nic więcej poza usłyszeniem serduszka. Czy jest na pokładzie jeszcze ktoś, kto nie słyszał? :( tak mi się źle dziś śniło. Poszłam do lekarza (swoją drogątak naprawdę była to babeczka z banku od naszego kredytu hipotetcznego :D), i on mi pokazuje zdjęcie, coś tam mówi, a ja pytam, czemu to zdjęcie jest takie jasne, on coś kręci i wołam wprost no czemu? nic już tam nie ma, tak? I on wtedy się wydziera TAK! nic tam nie ma! Potem siadam na kibelku, widzę już pełno krwi, strasznie płaczę, nie mogę złapać oddechu i budzę się. Ciężko mi się oddycha, mam suche całe usta...

Jak często chodzicie do lekarza lub w ogóle na usg? 🤔 Czy to jest tak, że wasz lekarz wam zaleca częstsze wizyty czy same bukujecie je wg swoich potrzeb? Bo ja np. byłam tylko raz u rodzinnego założyć kartę, pobrać krew i zbadać mocz. A tak to prywatnie na sami usg. Nic więcej 🤨. Tak samo mnie z tym cukrem zastanawia..bo zmierzyli mi raz tylko i było wtedy ok.

Teraz mam po 10 dniach wizytę, ale zamierzam chodzić nie rzadziej niż co 2 tygodnie conajmniej do 13 tc. Później może trochę ochłonę 😅
Generalnie moja Pani doktor sugeruje terminy wizyty, ale jak za bardzo poleci z odległością to jej uświadamiam, że to nie przejdzie 😂
Teraz ide w poniedziałek, a następną wizytę chciałabym 20.01.
Ja jeszcze nie mam nawet karty ciąży bo założymy ją dopiero teraz jak będzie wszystko oki.
Dostanę też wtedy listę badań do zrobienia i później już na podstawie wyników mam ustalane co dalej

U mnie jest dziś wg OM 10+4 i byłam prywatnie u lekarza na razie 3 razy, za każdym razem miałam usg. Trzecią wizytę umówiłam sama, mimo że lekarz mi mówił że mogę przyjść dopiero po prenatalnych ale po pierwsze to by była dla mnie za duża przerwa a po drugie miałam plamienie i wolałam pójść sprawdzić, czy wszystko jest dobrze. Byłam też raz u lekarza na pakiet medyczny ale dostałam tylko skierowania, nawet nie miałam badania na fotelu wtedy. Glukozę też miałam tylko raz badaną. U Ciebie ciążę prowadzi lekarz rodzinny? Nie dawał Ci żadnego skierowania na usg przed prenatalnymi?

Ja mam wizytę we wtorek o 15.30 , ale pojade na 14, może przyjdzie wcześniej. Nie chcę nic więcej poza usłyszeniem serduszka. Czy jest na pokładzie jeszcze ktoś, kto nie słyszał? :( tak mi się źle dziś śniło. Poszłam do lekarza (swoją drogątak naprawdę była to babeczka z banku od naszego kredytu hipotetcznego :D), i on mi pokazuje zdjęcie, coś tam mówi, a ja pytam, czemu to zdjęcie jest takie jasne, on coś kręci i wołam wprost no czemu? nic już tam nie ma, tak? I on wtedy się wydziera TAK! nic tam nie ma! Potem siadam na kibelku, widzę już pełno krwi, strasznie płaczę, nie mogę złapać oddechu i budzę się. Ciężko mi się oddycha, mam suche całe usta...

Ja jeszcze nie słyszałam 🙋‍♀️
Mam w planach usłyszeć jutro 😁 albo chociaż zobaczyć.
A co do snu to chyba w ciąży się produkuje takie głupoty. Dużo dziewczyn ma powalone sny

reklama
Ja jeszcze nie słyszałam 🙋‍♀️
Mam w planach usłyszeć jutro 😁 albo chociaż zobaczyć.
A co do snu to chyba w ciąży się produkuje takie głupoty. Dużo dziewczyn ma powalone sny
Tak, mi się nawet raz śniło, że sama umarłam a później obudziłam się w jakimś laboratorium, bo okazało się, że moje ciało zostało przekazane do eksperymentow medycznych i zostałam ożywiona jako zombie xD i tak sobie leżałam i słuchałam jak naukowcy się zastanawiają, czy mnie nie zabić z powrotem, bo im się za bardzo nie spodobał stan w jakim się obudziłam. Nie zwracam już na te sny uwagi 😀 Trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Do góry