reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Bo byłam na pazach akurat i jakoś tak z doopy przekazałam to info 😂 wizyta nadal w poniedziałek tylko szybciej

Ja się czuję bezsilna. Byłam rano w Lidlu, przygotowuję posiłki i zalegam przed serialem. Czuję taaaaaką niemoc!
Ja byłam tylko u lekarki🤣 po czym wróciłam do domu i zwymiotowałam, jajecznica ze śniadania i kawa, bleh... I od tej pory leżę/ śpię/ gapie się w TV także całkiem podobnie 😆

Ja byłam tylko u lekarki🤣 po czym wróciłam do domu i zwymiotowałam, jajecznica ze śniadania i kawa, bleh... I od tej pory leżę/ śpię/ gapie się w TV także całkiem podobnie 😆
Ja ani razu się póki co nie zbełtałam, ale mam czasami mdłości i awersje do jedzenia 🥴🥹. Ostatnio wrzuciłam foto tortilli, którą sobie miałam dokończyć robić..i po dwóch gruzach mnie cofało. Nie zjadłam. Na samą myśl o niektórych potrawach aż mnie cofa 😬… ALE zjadłabym sobie jakąś chamską polską pizzę z ulubionej pizzerii w PL a takiej tutaj nie dostanę 🥲 mehhh

Ja ani razu się póki co nie zbełtałam, ale mam czasami mdłości i awersje do jedzenia 🥴🥹. Ostatnio wrzuciłam foto tortilli, którą sobie miałam dokończyć robić..i po dwóch gruzach mnie cofało. Nie zjadłam. Na samą myśl o niektórych potrawach aż mnie cofa 😬… ALE zjadłabym sobie jakąś chamską polską pizzę z ulubionej pizzerii w PL a takiej tutaj nie dostanę 🥲 mehhh
Awersja do jedzenia to mi też znana. Miałam dietę pudełkową ale musiałam zrezygnować bo tak naprawdę może jeden posiłek z niej dziennie jadłam, na resztę mnie odrzucalo... Numerem 1 teraz jest dla mnie kapuasta kiszona 🤣 właśnie zjadłam dwa talerze z kapucha 😆

Czyli jak mnie nie odrzuca nie mam mdłości, ale bardzo wybiórczo podchodzę do jedzenia i na przykład totalnie nie mam na coś apetytu to mogę to uznać za objaw ciąży? Miałabym chociaż jeden, to miłe 😂
Na przy musiałam ugotować kolejne 4 litry pomidorówki bo zjadłam poprzednie w 1,5 dnia😅 a kanapki interesują mnie tylko z chamską konserwa i kiszony ogórkiem 😂
To od ciąży tak się żywię?

Czyli jak mnie nie odrzuca nie mam mdłości, ale bardzo wybiórczo podchodzę do jedzenia i na przykład totalnie nie mam na coś apetytu to mogę to uznać za objaw ciąży? Miałabym chociaż jeden, to miłe 😂
Na przy musiałam ugotować kolejne 4 litry pomidorówki bo zjadłam poprzednie w 1,5 dnia😅 a kanapki interesują mnie tylko z chamską konserwa i kiszony ogórkiem 😂
To od ciąży tak się żywię?
Myślę, że tak 😆, to jest objaw. Ja nie jem nagle potraw, które zawsze chętnie opitalałam a teraz na samą myśl..blee. Dobrze, że chociaż znajdujemy coś, co mogłybyśmy jeść..nawet w kółko, bo nie chciałabym zrzucić kg a mogłabym wręcz ze 2kg ekstra przybrać 🥸. Mam teraz rozkminę co zjeść..🥹 na co ja w ogóle cholera mam ochotę…..🙈

reklama
Myślę, że tak 😆, to jest objaw. Ja nie jem nagle potraw, które zawsze chętnie opitalałam a teraz na samą myśl..blee. Dobrze, że chociaż znajdujemy coś, co mogłybyśmy jeść..nawet w kółko, bo nie chciałabym zrzucić kg a mogłabym wręcz ze 2kg ekstra przybrać 🥸. Mam teraz rozkminę co zjeść..🥹 na co ja w ogóle cholera mam ochotę…..🙈

Ja akurat z przyjemnością bym schudła i 20 ale nie wróżę sobie przy tym ile jem😂😅
Ja władnie nie łączyłam tego z ciążą bo ogólnie to nie jest tak, że coś innego robi mi ble. Po prostu albo coś pragnę zjeść natychmiast i jest najpyszniejsze na świecie albo po prostu nie wyobrażam sobie ze mogłabym coś zjesc😂 i to nie dlatego, że mi niedobrze czy mdłości tylko po prostu myślę i NIE 😂

Do góry