reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Hej dziewczyny. Czytam was od jakiegoś czasu, ale po kolejnej wizycie postanowiłam w końcu się przywitać. To moja 3 ciąża,ale dzieci jeszcze nie mam. Dwie pozostałe poronienie zatrzymane z podaniem tabletek i zabiegiem łyżeczkowania. Pierwsza 01.2021 w 5/6tc, druga 02.2022 w 7/8tc. Obecnie jestem w 7+0, dlatego tak długo zwlekałam, bo dla mnie to teraz krytyczne 2tyg największego stresu i wyczekiwania. Ale wczoraj na usg dr nie miał do czego się przyczepić, serduszko pikało i 0,79cm człowieka, a w poprzednich już widać było wcześniej że coś delikatnie nie gra. Więc skoro jest dobrze na ten moment to zaryzykowałam i się witam 🙂 Jestem mocno obstawiona lekami: Clexane, Encorton, Acard, Duphaston, Magnez, kwas foliowy 5mg, Pregna start+DHA i Wit D. Mam nadzieję że mieszanka zadziała i wytrwam wreszcie do końca 🤞
Ja mam ta sama historię, 2 poronienia, też biorę te leki co Ty, plus kilka innych jeszcze 😆 jak progesteron dopochwowo, Gukophage, nospe. No i Neoparin ale wiadomo, to też heparyna. Co mnie chyba najbardziej wkurza, te codzienne zastrzyki.. Jestem teraz w 8tygodniu i jutro w końcu następna wizyta :)

reklama
Ja mam ta sama historię, 2 poronienia, też biorę te leki co Ty, plus kilka innych jeszcze 😆 jak progesteron dopochwowo, Gukophage, nospe. No i Neoparin ale wiadomo, to też heparyna. Co mnie chyba najbardziej wkurza, te codzienne zastrzyki.. Jestem teraz w 8tygodniu i jutro w końcu następna wizyta :)
No właśnie przy śniadaniu mi się przypomniało że jeszcze Glucophage przecież bo biorę do śniadania, a jak pisałam to czułam że coś jeszcze pominęłam 😅 U mnei nospy nie ma potrzeby, za to magnez 3xdz zamiast tego 🙂 No tak, zastrzyki najbardziej problematyczne, już codziennie oglądam brzuch gdzie tu wolne miejsce znaleźć bo zaczyna być problem, a biorę je już/dopiero miesiąc. Ale po wczorajszej wizycie jak usłyszałam że wszystko ok to pomyślałam odrazu że warto i te zastrzyki to teraz pikuś i z zapałem je będę robić, byle tylko widzieć rosnącego dzidziola😊 Ale też miewam chwilę zwątpienia z zastrzykami i w głowie powtarzam za każdym razem że warto.

Ostatnia edycja:
Witaj w naszym zacnym gronie @Anasta07 :)

Powiem Wam, że wczoraj wieczorem źle się czułam. Brzuch mnie bolał, kłuł, miałam skurcze. Emocje? Gmeranie głowicą? Cały czas zaglądałam czy nie pojawiła się krew. Nie mogłam zasnąć chociaż byłam nieprzytomna.

Powiem Wam, że wczoraj wieczorem źle się czułam. Brzuch mnie bolał, kłuł, miałam skurcze. Emocje? Gmeranie głowicą? Cały czas zaglądałam czy nie pojawiła się krew. Nie mogłam zasnąć chociaż byłam nieprzytomna.
Ja się obudziłam w nocy i tez nie mogłam spać - brzuch mnie ostatnio więcej kłuje, więcej rozciągania tam czuje, jakiś takich rzeczy :)

Myślę, że to od badania. Ja tak też sobie tłumaczę moje plamienie poniedziałkowe 😅 że może w piątek coś się na usg naruszyło i jakims cudem wypłynęło dopiero w poniedziałek 😂 te wizyty niby uspokajają, a jednak nie😂

Dzień dobry

Witamy @Anasta07 ❤️

Wczoraj w nocy nie mogłam zasnąć, bo miałam wyjątkowe mdłości. Normalnie jak po dobrej imprezie, tylko helikoptera brakowało. Gdzieś po godzinie od zaśnięcia obudziłam się na wc i dalej było mi fest niedobrze. Pierwszy raz tak, zazwyczaj po zaśnięciu mi mdłości przechodziły🙄 z kolei rano obudziłam się z bólem biodra😐 oj to będzie ciężki dzień

mnie po wizycie dobre kilka godzin wszystko boli. Nawet w trakcie usg zwracałam lekarce uwagę, ale zarzekała się, ze nie mam w środku nic, co mogłoby mnie boleć

reklama
Do góry