reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
wiem, co czujesz😥 trzymam za nas kciuki. Kiedy masz wizytę teraz?
U mojego mam 25.01
Ale w najbliższy czwartek nie odwołałam jeszcze tej w medicoverze, samo usg...
I mam to samo odczucie, bym pojechała na izbe przyjęć, do innego, coś ale mam wrażenie, że panikuję i też się narzucam. Napisałam mojemu w sms o wynikach i że plamie na brązowo czy to od luteiny, odniósł się do badań, do tego nie...
Ja z córką trafiłam do szpitala w 7-8 tyg, krew chlustała okrutnie, lekarka gin z przychodni przyszpitalnej powiedziała, że po wszystkim, ale jak przyjęli na oddział mnie to okazało się, że to krwiak i serce bije, poleżałam trochę i wszystko skończyło się szczęśliwie...
Takich akcji z uplawami nie miałam, nawet przy poronieniu, tam ból silny brzucha i krew w dużych ilościach, nagle...

Czy Twój śluz też jest taki "szorstki"? W moim pływają chyba resztki tego leku i jest taki z twardymi drobinkami. Raczej uznaje to za normę, ale jestem ciekawa, czy ktoś jeszcze tak ma.
Nie, właśnie nie ma nic z pozostałości leku. Nie wiem jak to określić, ma w sobie brązowe drobinki, może to jest "odpad" leku z drobinkami krwi starej, ale jest gładki.

Z krzywej wynika że masz cukrzyce ciążowa.
Seriously??? Ja cię...no nic, w czwartek mam lekarzy to się dowiem wszystkiego.
Pogubiłam się w liczeniu tygodni ciąży. W sensie czaję o co chodzi, ale jedne aplikacje pokazują zaczęty tydzień, a inny skończony. Mam teraz 8+1 i na preglife mam 9 tydzień, a na innych 8.
Nifty od 10 tygodnia czyli raczej 10+ niż 9+?

Słuchajcie a pytanko mam odnośnie aparatu USG - dziś na wizycie lekarka potwierdziła że serduszko bije, faktycznie je widziałam jak pulsuje ale nie słyszałam go. Czy na etapie 7+2 nie da rady usłyszeć czy ten konkretny aparat na to nie pozwalał? 🤔
Da się tylko specjalnie wyłączają, bo nowe badania niby mówią że na czesnym etapie te fale nie służą maluszkowi.

Pogubiłam się w liczeniu tygodni ciąży. W sensie czaję o co chodzi, ale jedne aplikacje pokazują zaczęty tydzień, a inny skończony. Mam teraz 8+1 i na preglife mam 9 tydzień, a na innych 8.
Preglife pokazuje tydzień do przodu, wiec sugerowałbym się 8+1, nifty od 10 tygodnia z tego co czytałam

reklama

Nify 10+ a ciążę liczy się tak jak swoje lata. Czyli jak zdmuchniesz na torcie 30 to mówisz ze masz 30 lat a nie 31 chociaż tak naprawdę masz 30 lat +1 dzień

Do góry