reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
wiem, co czujesz😥 trzymam za nas kciuki. Kiedy masz wizytę teraz?
U mojego mam 25.01
Ale w najbliższy czwartek nie odwołałam jeszcze tej w medicoverze, samo usg...
I mam to samo odczucie, bym pojechała na izbe przyjęć, do innego, coś ale mam wrażenie, że panikuję i też się narzucam. Napisałam mojemu w sms o wynikach i że plamie na brązowo czy to od luteiny, odniósł się do badań, do tego nie...
Ja z córką trafiłam do szpitala w 7-8 tyg, krew chlustała okrutnie, lekarka gin z przychodni przyszpitalnej powiedziała, że po wszystkim, ale jak przyjęli na oddział mnie to okazało się, że to krwiak i serce bije, poleżałam trochę i wszystko skończyło się szczęśliwie...
Takich akcji z uplawami nie miałam, nawet przy poronieniu, tam ból silny brzucha i krew w dużych ilościach, nagle...

Czy Twój śluz też jest taki "szorstki"? W moim pływają chyba resztki tego leku i jest taki z twardymi drobinkami. Raczej uznaje to za normę, ale jestem ciekawa, czy ktoś jeszcze tak ma.
Nie, właśnie nie ma nic z pozostałości leku. Nie wiem jak to określić, ma w sobie brązowe drobinki, może to jest "odpad" leku z drobinkami krwi starej, ale jest gładki.

Z krzywej wynika że masz cukrzyce ciążowa.
Seriously??? Ja cię...no nic, w czwartek mam lekarzy to się dowiem wszystkiego.
Pogubiłam się w liczeniu tygodni ciąży. W sensie czaję o co chodzi, ale jedne aplikacje pokazują zaczęty tydzień, a inny skończony. Mam teraz 8+1 i na preglife mam 9 tydzień, a na innych 8.
Nifty od 10 tygodnia czyli raczej 10+ niż 9+?

Słuchajcie a pytanko mam odnośnie aparatu USG - dziś na wizycie lekarka potwierdziła że serduszko bije, faktycznie je widziałam jak pulsuje ale nie słyszałam go. Czy na etapie 7+2 nie da rady usłyszeć czy ten konkretny aparat na to nie pozwalał? 🤔
Da się tylko specjalnie wyłączają, bo nowe badania niby mówią że na czesnym etapie te fale nie służą maluszkowi.

Pogubiłam się w liczeniu tygodni ciąży. W sensie czaję o co chodzi, ale jedne aplikacje pokazują zaczęty tydzień, a inny skończony. Mam teraz 8+1 i na preglife mam 9 tydzień, a na innych 8.
Preglife pokazuje tydzień do przodu, wiec sugerowałbym się 8+1, nifty od 10 tygodnia z tego co czytałam

reklama

Nify 10+ a ciążę liczy się tak jak swoje lata. Czyli jak zdmuchniesz na torcie 30 to mówisz ze masz 30 lat a nie 31 chociaż tak naprawdę masz 30 lat +1 dzień

Do góry