Andzia8989
Zaangażowana w BB
Hej, a co cię niepokoi?Cześć, co u was? Ja dziś dzwonię do przychodni po skierowanie do przychodni rehabilitacjyjnej. Podejrzewam, że mała moze mieć wzmożone napięcie mięśniowe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, a co cię niepokoi?Cześć, co u was? Ja dziś dzwonię do przychodni po skierowanie do przychodni rehabilitacjyjnej. Podejrzewam, że mała moze mieć wzmożone napięcie mięśniowe
Z skąd te podejrzenia?Cześć, co u was? Ja dziś dzwonię do przychodni po skierowanie do przychodni rehabilitacjyjnej. Podejrzewam, że mała moze mieć wzmożone napięcie mięśniowe
Jest kilka rzeczy: strasznie zaciska piąstki nawet jak jest rozluźniona w kąpieli - masowanie ich z zewnątrz niewiele pomaga, trzeba długo to robić; sztywnienie rączek i nóg przez co ciężko ją czasami ubrać, ogólnie jest strasznie sztywna jak się ją bierze na ręce. No i jak ją położę na brzuch to bardzo wysoko i sztywno trzyma głowę i szybko przewraca się na plecy. Częściej też odwraca głowę w lewą stronę.Hej, a co cię niepokoi?
Samo zaciskanie piastek w tym wieku nie jest jeszcze niczym złym, tylko trzeba je jsk np karmisz głaskać palcem z góry, żeby dziecko rozluznialo je jak najczęściej, a moją ciężko "zmusić" Do rozluźnienia i do tego te inne objawy. Ze starszymi tak nie było, dlatego wolę sprawdzić czy wszystko jest w porządku, być może w tym wieku jeszcze dziecko może się tak spinać, może są jakieś ćwiczenia na rozluźniajace.Mój mały też mocno zaciska piąstki... Nie myślałam że to może być coś nie tak
My dzisiaj byliśmy na wizycie u fizjoterapeuty. Pediatra podejrzewała u małego osłabione napięcie mięśniowe plus też ma problem z zaciśniętymi piąstkami. Dostaliśmy kilka ćwiczeń i zaleceń i kolejna wizyta za 2 lub 3 tygodnie w zależności czy będzie poprawaCześć, co u was? Ja dziś dzwonię do przychodni po skierowanie do przychodni rehabilitacjyjnej. Podejrzewam, że mała moze mieć wzmożone napięcie mięśniowe
za tydzień mamy wizytę u okulisty a za trzy tygodnie u neurologaMy dzisiaj byliśmy na wizycie u fizjoterapeuty. Pediatra podejrzewała u małego osłabione napięcie mięśniowe plus też ma problem z zaciśniętymi piąstkami. Dostaliśmy kilka ćwiczeń i zaleceń i kolejna wizyta za 2 lub 3 tygodnie w zależności czy będzie poprawa
Trzymam kciuki, żeby ćwiczenia pomogly! A czemu idziecie jeszcze do okulisty i neurologa?za tydzień mamy wizytę u okulisty a za trzy tygodnie u neurologa
do okulisty kontrolnie, takie dostaliśmy zalecenia przy wyjściu ze szpitala, żeby między 6 a 8 tygodniem udać się do ortopedy na USG bioderek i w 3 miesiącu kontrolnie do okulistyTrzymam kciuki, żeby ćwiczenia pomogly! A czemu idziecie jeszcze do okulisty i neurologa?
U mnie w Szczecinie to problem z okulistą jest tak to mam szpital w który działa poradnia dla maluszków gdzie szybko zajmują się problemem do 2 tygodni zazwyczaj da radę się zarejestrowaćJest kilka rzeczy: strasznie zaciska piąstki nawet jak jest rozluźniona w kąpieli - masowanie ich z zewnątrz niewiele pomaga, trzeba długo to robić; sztywnienie rączek i nóg przez co ciężko ją czasami ubrać, ogólnie jest strasznie sztywna jak się ją bierze na ręce. No i jak ją położę na brzuch to bardzo wysoko i sztywno trzyma głowę i szybko przewraca się na plecy. Częściej też odwraca głowę w lewą stronę.
Moje straszę dziewczyny tak nie robiły średnia miała lekką asymetrie,ale szybko z tego wyszła.
Do tego Alicja miała węzeł prawdziwy na pępowinie, więc bardzo martwię się, czy nie doszło do jakiegoś niedotlenienia. Niby robili jej USG główki w szpitalu i wynik był dobry, ale ja i tak się martwię.
W ogóle nasza służba zdrowia to jakaś porażka naprawdę współczuję rodzicom, których nie stać na prywatne wizyty. Dostałam 3 skierowania: do OWI - mamy termin wizyty 20 luty 2023 , do poradni rehabilitacyjnej - termin na koniec marca i poradni fizjoterapeutycznej - też terminy ja koniec marca darowalam sobie umawianie tam, bo i tak szybciej pójdziemy prywatnie. Takie maleństwa powinny być szybko rehabilitowane a bez prywatnych wizyt to nie możliwe