reklama
olka11135
Fanka BB :)
nie,w de pracodawca mopze wystawic zakaz pracy,jesli nie ma odpowiedniego stanowiska dla kobiety w ciąży.Wtedy kasa chorych placi ci 100% wypłaty.
Na L4 chyba 80% ,co nie?
Na większość chorób jest 80%, ale na ciążę w PL jest 100%
olka11135
U mnie trwa 13tc. Póki co wiedzą nasi rodzice i moja dobra koleżanka. Wczoraj po prenatalnym powiedzieliśmy synowi (8lat). W pracy też wiedza bo od tego tyg jestem na L4.
Mam pytanie do wieloródek. W którym tc tak najwcześniej czułyście ruchy? Ja już mam omamy a to przecież niemożliwe, tym bardziej że do chudych nie należę.
W drugiej ciąży ok 14-15tc. Nie byłam szczupła i mialam łożysko na przedniej ścianie. Czułam je bardzo nisko. Wręcz miałam wrażenie, że dziecko zaraz wyskoczy
MtV
Torbiele to nic takiego. Miałam je w każdej ciąży i to całkiem spore (8cm), znikały w drugim trymestrze.Hej dziewczyny, ja dziś po drugiej wizycie. Mój maluch ma 1,85cm i widziałam już serduszko❤ według usg 8t0d czyli 2 dni młodszy niż OM,termin na 30.08.Wszystko by było ok gdyby nie to że mam torbiel na jajniku
lekarz powiedział że mam się nie stresować ale jakoś nie potrafię...
Ann89
Czuję coś w okolicy blizny, ale to raczej jelita bo na ruchy trochę za wcześnie [emoji85] co prawda to 6 ciąża, ale pomijając poronienia we wcześniejszych tyg to 4ciaza to i tak za szybko. W ostatniej właśnie w 16tc czułamW drugiej ciąży ok 14-15tc. Nie byłam szczupła i mialam łożysko na przedniej ścianie. Czułam je bardzo nisko. Wręcz miałam wrażenie, że dziecko zaraz wyskoczy
szarcia
06.2009/01.2011
Ja poczułam w pierwszej ciąży w 17tc a w drugiej ciąży tydzień szybciej.U mnie trwa 13tc. Póki co wiedzą nasi rodzice i moja dobra koleżanka. Wczoraj po prenatalnym powiedzieliśmy synowi (8lat). W pracy też wiedza bo od tego tyg jestem na L4.
Mam pytanie do wieloródek. W którym tc tak najwcześniej czułyście ruchy? Ja już mam omamy a to przecież niemożliwe, tym bardziej że do chudych nie należę.
Ja dzisiaj 8+2 i też mam termin na 30.08Hej dziewczyny, ja dziś po drugiej wizycie. Mój maluch ma 1,85cm i widziałam już serduszko❤ według usg 8t0d czyli 2 dni młodszy niż OM,termin na 30.08.Wszystko by było ok gdyby nie to że mam torbiel na jajniku
lekarz powiedział że mam się nie stresować ale jakoś nie potrafię...
Idę za tydzień do lekarza na USG żeby dobrze wszystko pomierzyl, bo w dwóch poprzednich ciążach właśnie przed 10 tygodniem był wiarygodny termin porodu.
milla01
JesteśWitam się i ja pierwszy raz@milla01 mnie kojarzy z innego wątku. Dopiero dziś odwazylam się napisac bo byłam dziś na wizycie. Bąbel rośnie. Ulga ogromna. Więcej o sobie z chęcią opowiem na wątku prywatnym, tutaj niestety mam obawy. Proszę o dopisanie. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie :-)
Zobacz załącznik 1359700
![Red heart :heart: ❤️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2764.png)
Jak się czujesz?
milla01
A który test robiłaś?Mi powiedzieli że od 9+0, ale najlepiej w okolicach 10 tc. Zastanawiali się, ale ciąża wyszła starsza i zrobili. Jak nie wyjdzie wynik to powtórzą za darmo [emoji3526]
reklama
milla01
U mnie synowie nie wiedza. Powiem im po 12tyg,jak już spadnie ryzyko straty i będę miała wyniki nifty. Nie zrozumieliby co się stało w razie czego,a na pewno bardzo by to przeżywali. Bardzo chciałabym im już powiedzieć,ale wiem,ze to dla nich za wcześnie. U mnie wiedza obie mamy, jedna moja koleżanka i jeden kolega męża.Witajcie, ja też mam ciut powyżej dwóch i już mi ginekolog wstawił leki na stałe i karze mi je brać codziennie...
Mam pytanie z innej beczkiNie wie czy już było ale ja rzadko bywam i niestety nie czytałam wszystkiego ...Jak podchodzicie do mówienia o ciąży?Czy już komuś mówiliście?Ja mam starsze dzieci i zastanawiam się kiedy jest odpowiendi moment ...Starszy synek ma 10 lat więc jest kumaty
Z góry dzięki za wasze rady i doświadczenie...W sumie u mnie tylko wie o ciąży partner i pracodawca, a dalej cisza
A jestem dopiero w 8 tygodniu ....