Zflustrowana
Fanka BB :)
My 0,9Dziewczyny, jaka solą inhalowac małego? 0,9 czy 3%?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My 0,9Dziewczyny, jaka solą inhalowac małego? 0,9 czy 3%?
Jakbyś o moim pisałaU nas też kiepsko
Poleży z 2 minuty i zaraz się drze albo leży ale nie podnosi głowy tylko tak sobie odpoczywa
Ale na rękach to już chcę w pionie patrzeć i wtedy głowę trzymam prosto jak ,,stara"
Ostatnim razem jak mała miała katar to lekarz kazał naj zwyklejszą solą fizjologiczną właśnie tą w roztworze 0,9%Ja inhalowalam 0.9% to taki neutralny roztwór i na pewno nie zaszkodzi. Ten 3% zadziała lepiej na zalegający katar i wydzielinę, bo to roztwór hipertoniczny, ale czy naszym maluchom można go podać to nie wiem. Ja chyba bym nie próbowała.
Moja to gdzie tam ...ogólnie moja mała to od narodzin rozdarta..Mojemu małemu bardzo podobają się inhalację w ogóle nie protestuje. Leży spokojnie jakby był w spa
Moja jeszcze nie ma ciemieniuchy, ale że starszymi bardzo długo z tym walczyłam, bo szybko wracala. Mojej dwulatce dopiero nie dawno zeszła całkowicie. Na początku też tylko oliwkę używałam, a jak zaczęło wracać i ta ciemieniucha, już tak łatwo nie schodziła to kupiłam żel Emolium na cirmieniuche. Bardzo dobry, tylko jak pisałam u nas często wracała pomimo codziennego mycia głowy.A powiedzcie mi proszę jak walczyć z ciemieniuchą na głowie? Wyczytałam ze oliwka i wyczesywać…
Mój tak samo. Ogólnie jest bardzo energiczny. Lekarze mówią, że jak zacznie chodzić to będziemy mieli przechlapane. Ale w trakcie inhalacji jest jak zaczarowany, w ogóle się nie broni.Mojemu małemu bardzo podobają się inhalację w ogóle nie protestuje. Leży spokojnie jakby był w spa
Dziękuje jak oliwka nie będzie pomagać to może spróbuje, a właśnie jak z tym myciem głowy? My do kąpieli używamy żelu emolium i myjemy nim całe ciało także głowę bo tak tez nam pokazywano w szpitalu. Czy używasz osobno szamponu?Moja jeszcze nie ma ciemieniuchy, ale że starszymi bardzo długo z tym walczyłam, bo szybko wracala. Mojej dwulatce dopiero nie dawno zeszła całkowicie. Na początku też tylko oliwkę używałam, a jak zaczęło wracać i ta ciemieniucha, już tak łatwo nie schodziła to kupiłam żel Emolium na cirmieniuche. Bardzo dobry, tylko jak pisałam u nas często wracała pomimo codziennego mycia głowy.
Na razie całe ciałko łącznie z włoskami myje tym samym, dopiero jak te włoski urosną to wprowadzę szampon.Dziękuje jak oliwka nie będzie pomagać to może spróbuje, a właśnie jak z tym myciem głowy? My do kąpieli używamy żelu emolium i myjemy nim całe ciało także głowę bo tak tez nam pokazywano w szpitalu. Czy używasz osobno szamponu?