reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Witam się z rana naszego czasu! :) trzymam kciuki za wizytujące. Minęły mi mdłości i czuje się nieco lepiej, tylko ze za chwile mam wizytę u dentysty :( brrr. Dołączam do grona nienawidzących stomatologów :p
Ja wyjątkowo nie mam żadnego problemu że stomatologiem. Przyjęłam sobie od ponad 15 lat,że jestem na kontroli co pół roku i nawet jeżeli coś się dzieje to na tyle szybko reaguje,że są to jakieś drobnice i nie trzeba poważnego leczenie[emoji4]Teraz też czeka mnie kontrol, bo ciąża strasznie osłabia nasze ząbki.
Co do poziomu forum ? Jestem miło zaskoczona wysoką kulturą osobistą osób będących tutaj. Strasznie mi się tu z Wami dziewczyny podoba [emoji4][emoji4]

reklama
Ja wyjątkowo nie mam żadnego problemu że stomatologiem. Przyjęłam sobie od ponad 15 lat,że jestem na kontroli co pół roku i nawet jeżeli coś się dzieje to na tyle szybko reaguje,że są to jakieś drobnice i nie trzeba poważnego leczenie[emoji4]Teraz też czeka mnie kontrol, bo ciąża strasznie osłabia nasze ząbki.
Co do poziomu forum ? Jestem miło zaskoczona wysoką kulturą osobistą osób będących tutaj. Strasznie mi się tu z Wami dziewczyny podoba [emoji4][emoji4]
Ja jestem u dentysty raz lub dwa w miesiącu od kilku dobrych lat :D zeby mam zadbane i wyleczone ale bardzo słabe i co chwile coś trzeba znowu robić. Dzisiaj tylko kosmetyczne sprawy bo mój dentysta powiedział ze nie poda mi znieczulenia (jeżeli nie musi) do 5 miesiąca ciąży i umówił mnie na kwiecień. Ponoć tak jest najbezpieczniej.
Tez jestem zaskoczona miłą atomosferą na forum. Nie na wszystkich bywało tak miło. Ja się nigdy w jakieś pyskówki nie wdaje ale co się naczytam to moje 😂 na staraczkach bywaly gownoburze o nic.. hormonki i te sprawy. Bardzo czekam na zamknięty wątek!

Czy Wy też macie problem z takim suchym nosem? Niby to katar niby nie, nie mogę przez to spać w nocy:( mam to w sumie od początku ciazy i wiem że to jest coś co może się pojawiać ale nie bardzo wiem już co z tym robić. Na początku pomagała woda morska, ale teraz zero efektu. Może macie jakieś sposoby, jeżeli ktorakolwiek z Was się z tym zmaga? Heeelp [emoji26]

Czy Wy też macie problem z takim suchym nosem? Niby to katar niby nie, nie mogę przez to spać w nocy:( mam to w sumie od początku ciazy i wiem że to jest coś co może się pojawiać ale nie bardzo wiem już co z tym robić. Na początku pomagała woda morska, ale teraz zero efektu. Może macie jakieś sposoby, jeżeli ktorakolwiek z Was się z tym zmaga? Heeelp [emoji26]
Oj tak! Bardzo [emoji853]śluzówka sucha jak wiór.
Nie słyszałam o tej wodzie morskiej, spróbuję [emoji846]

Trzymam kciuki za wizytujące dziś [emoji3059]

Dzień dobry 😊 dzisiaj szybsza pobudka niż zwykle. Mam nadzieję, że to będzie lepszy dzień od wczorajszego, rano mdłości, a wieczorem ból i zawroty głowy. Piątek, piąteczek, w końcu teraz dwa dni weekendu z mężem, a nie sama jak palec znudzona 😅

Może warto spróbować z nawilzaczem powietrza. Sama biorę się za jego zakup od jesieni 🙈

Cześć dziewczyny! Czas się przywitać 😊
Jestem Ewa, 28 lat, pierwsza ciąża, po kilkumiesięcznych staraniach z mężem się udało.
OM 23.11.2020
Pierwszy test zrobiłam w urodziny(przyśnił mi się brzuch 🙈), dzień planowanej miesiączki : 24.12.2020, odrazu pojechałam na betę:
24.12 - wynik 49
28.12- powtórka i wynik 1142 mlu/ml
12.01.2021-pierwsza wizyta u ginekologa i bijące jak dzwon serducho ❤️ stwierdzony 7 tydz.

Aktualnie mamy 9 (8+4) 🥰
Samopoczucie- lekkie zmęczenie od 12/13,
Apetyt- bez zmian, pomijając chęć na kiszona kapustę 😅
Dolegliwości- pobolewanie podbrzusza z uwagi na powiększająca się macice.

Cieszę się, ze Was znalazłam ❤️

reklama
Dzień dobry 😁 Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Dzisiaj mam ambitne plany, począwszy od sprzątania skończywszy na pisaniu moich dwóch prac dyplomowych. Oby tylko na planach nie pozostało 😂.
Dziewczyny jak Wasze pęcherze? Od kilku dni zauważyłam, że muszę często chodzić do wc. Czyżby kolejny objaw ciąży się pojawił?

Do góry