reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ja w sumie zamiast tyć w ciąży to chódne czy to normalne ? Mam nie chęć do jedzenia ale słodycze mogła bym jeść cały dzień

Ja w sumie zamiast tyć w ciąży to chódne czy to normalne ? Mam nie chęć do jedzenia ale słodycze mogła bym jeść cały dzień
Cześć Gosiu :)
Tak, to normalne na początku. Ja jestem aktualnie w 10tyg i 5 dniu ciąży i przytyłam od początku 1kg :)
Też mam niechęć do jedzenia... ale staram się jeść dla dobra Dzidzi ;) Nie mam mdłości tylko powiedziałabym wstręt do jedzenia- zwłaszcza mięsa ;)
U mnie lepiej wchodzą wszelkiego rodzaju zupy, smothie. Ogólnie wszystko w płynnej wersji xd
W którym jesteś tygodniu?

Dzień dobry dziewczyny 😚
Jestem w kompletnym szoku co jeszcze jest w stanie mi się przyśnić. Zacznę chyba spisywać te sny bo nadają się na niejeden scenariusz do filmu 😆

@naomi89 @MtV dziękuję za doinformowanie odnośnie pielęgnacji brzuszka, zapoznam się bliżej z tematem tych szkodliwych substancji w kremach. Ja jestem trochę taką nietypowa - nie przepadam za balsamowaniem ciała 🙄 Mam w domu mustelle tylko na razie nie odczuwam potrzeby smarowania (jak mnie rozstępy dopadną to pewnie będę żałować że za późno poczułam potrzebę 🤦)

Miłego dnia 🥰

Cześć Gosiu :)
Tak, to normalne na początku. Ja jestem aktualnie w 10tyg i 5 dniu ciąży i przytyłam od początku 1kg :)
Też mam niechęć do jedzenia... ale staram się jeść dla dobra Dzidzi ;) Nie mam mdłości tylko powiedziałabym wstręt do jedzenia- zwłaszcza mięsa ;)
U mnie lepiej wchodzą wszelkiego rodzaju zupy, smothie. Ogólnie wszystko w płynnej wersji xd
W którym jesteś tygodniu?
10 tydzień równo dzisaj , też bardzo mam wstręt do mięsa , warzywa mogła bym ciągle jeść i wszystko co apetycznie wygląda , mam mdłości ale raz wymiotuje raz nie.

Mi pomaga owsianka z suszonymi śliwkami na śniadanie. Nie jest wybitnie pyszna 😁 ale wyraźnie czuję, że jelitka lepiej pracują.
Korzystając z rady dziś zrobiłam sobie na śniadanko owsiankę z dodatkiem suszonych śliwek 😊 owsiankę lubię, suszone śliwki już mniej ale dodałam trochę suszonej moreli, mrożonych malin i masła orzechowego i stwierdzam że mi smakuje bo śliwki już nie są tak wyczuwalne 😋 może trochę ruszy moje jelita do pracy 😔

Dzień dobry dziewczyny 😚
Jestem w kompletnym szoku co jeszcze jest w stanie mi się przyśnić. Zacznę chyba spisywać te sny bo nadają się na niejeden scenariusz do filmu 😆

@naomi89 @MtV dziękuję za doinformowanie odnośnie pielęgnacji brzuszka, zapoznam się bliżej z tematem tych szkodliwych substancji w kremach. Ja jestem trochę taką nietypowa - nie przepadam za balsamowaniem ciała 🙄 Mam w domu mustelle tylko na razie nie odczuwam potrzeby smarowania (jak mnie rozstępy dopadną to pewnie będę żałować że za późno poczułam potrzebę 🤦)

Miłego dnia 🥰
Rozstępy to sprawa genetyczna, więc kremowanie to tylko takie psychiczne uspokojenie, jak się ma tendencje to i tak się pojawia niestety 😁 no na suchość skóry krem może pomóc 😁

Dzień dobry tak wgl wszystkim 👋 Witam też nowe osóbki, bo chyba się pojawiły nowe nicki 👋 ja dzisiaj jadę zawieźć badanie moczu na posiew. Już myślałam, że u mnie idzie ku lepszemu aż wczoraj kilo 23 kolacja wylądowała w WC... 🙁 No cóż, ale na szczęście potem w miarę szybko zasnęłam, tylko w nocy pobudki. I zawsze jak jadę zawieźć badanie moczu to mi się tak strasznie chce w nocy siku, no oszaleje. Normalnie to się tak nie budzę z myślą o sikaniu 😂😂😂 To już chyba psychika 🤪 🙈 Miłego dnia 🙂!

reklama
Do góry