A ja mam mdłości właśnie gdy nie jem... szybko w zanadrzu kanapka z serem i ketchupem, gdy coś zaczyna mnie cmicOj u mnie totalny brak jakiegokolwiek racjonalnego żywienia, jeżeli już jakimś cudem mam na cokolwiek ochotę to jem, bo praktycznie na nic nie mam ochoty w ciąży przez te ciągłe mdłości... Przed ciążą pilnowałam żeby jeść dużo warzyw np a teraz już mija miesiąc a ja zjadłam może raz parę plastrów pomidora i trochę rukoli... Słabiutko... Ale co poradzę, mam nadzieję, że jak mdłości miną to zacznę jeść zdrowiej i więcej
reklama
A czy któraś z Was dziewczyny myślała już czy będzie rodzić przez cesarskie cięcie czy naturalnie? Czy póki co się nie zastanawiałyście?
Chcialabym SN oba poprzednie takie byly.
Witam się i ja. Choć nie wiem czy nie za wcześnie, bo jako jedyna nie byłam jeszcze u lekarza. No ale co ma być, to będzie.
Wyjechaliśmy sobie na jakiś czas do UK i w Wigilię okazało się, że z pasażerem na gapę. Chyba jestem rekordzistką pod względem wieku (40+) i ilości dzieci (3 dzieci, 4 ciąża) ale więcej o sobie mogę napisać dopiero na zamkniętym.
Jesteśmy od kilku dni w PL i ogarniam powoli temat lekarza. Wiadomo jak to teraz wygląda przez koronaświrusa. Nie spieszę się bo termin wypada gdzieś na 29.08, om 22.11, zatem mamy dopiero 6+3 dni i jeszcze dużo przed nami.
Widzę tu kilka znajomych ników ze staraczek [emoji847] Atmosfera też przyjemna, przycupnę zatem z Wami.
Witaj
Ja pierwszy porod wywolywany po 12 h mlody sie urodzil z waga 4200.
Drugi wody odeszły po 6 rano a po 12.00 mlody juz na swiecie. Poszlo szybciej.
A ja po wizycie . Male nadrobilo troszke i z usg 7+6 dni
Anasta07
Fanka BB :)
Kiedy w końcu pojawił się u Ciebie zarodek? Względem OM i względem usg?Spokojnie, ja mam 12 dni do tyłu względem OM, pęcherzyk miałam pusty jeszcze przy 15.8mm, za 10 dni na pewno już coś bedzie
Sylwiaaa1234
Zdradzisz proszę, który Warszawski szpital jest teraz najbardziej oblegany?niestety sami lekarze mówią, ze cc zadłuża szpital wiec jest ciśnienie żeby ich unikać. Ja akurat nie rodziłam w umieralni, ale chyba w najbardziej obleganym warszawskim szpitalu z III stopniem referencyjności, gdzie historie takie jak moje powtarzają się tam bardzo często.
Pewnie ten od MG taki żarcikZdradzisz proszę, który Warszawski szpital jest teraz najbardziej oblegany?
Nie myślę. Poprzednia ciąża nauczyła mnie nie planować, a moje widzimisię nigdy nie wychodziłoA czy któraś z Was dziewczyny myślała już czy będzie rodzić przez cesarskie cięcie czy naturalnie? Czy póki co się nie zastanawiałyście?
Pierwszą ciążę miałam sn z oxy. I przy partych dopiero krzyżowe. Myślę że bez oxy by było o wiele lepiej a tak...no cóż. Ważne żeby dziecko i matka zdrowonz tego wyszły.
Witam się i ja. Choć nie wiem czy nie za wcześnie, bo jako jedyna nie byłam jeszcze u lekarza. No ale co ma być, to będzie.
Wyjechaliśmy sobie na jakiś czas do UK i w Wigilię okazało się, że z pasażerem na gapę. Chyba jestem rekordzistką pod względem wieku (40+) i ilości dzieci (3 dzieci, 4 ciąża) ale więcej o sobie mogę napisać dopiero na zamkniętym.
Jesteśmy od kilku dni w PL i ogarniam powoli temat lekarza. Wiadomo jak to teraz wygląda przez koronaświrusa. Nie spieszę się bo termin wypada gdzieś na 29.08, om 22.11, zatem mamy dopiero 6+3 dni i jeszcze dużo przed nami.
Widzę tu kilka znajomych ników ze staraczek Atmosfera też przyjemna, przycupnę zatem z Wami.
O proszę. Kilka dni jeszcze i wątek będzie zamknięty. Mam kilka pytań ale też na otwartym nie chce ich zadawać.
Napisze do Pani na priv.
Wg OM 8t2d, wg usg 6t4d miałam zarodek CRL 7.2mm z bijącym serduszkiem. 6 dni wcześniej miałam pusty pęcherzyk 15.8mm. Rósł jak na drożdzachKiedy w końcu pojawił się u Ciebie zarodek? Względem OM i względem usg?
Sylwiaaa1234
Właśnie ciekawa jestem, a węszę, bo będę rodzić w Warszawie, więc każda opinia o szpitalach na wagę złotaPewnie ten od MG taki żarcik
MtV
mysle, ze od wielu lat zarówno, Żelazna, jak i Madalińskiego cieszą się dużym zainteresowaniem.Zdradzisz proszę, który Warszawski szpital jest teraz najbardziej oblegany?
reklama
princess_88
Dobra, powiem tak: cesarka cesarce nierówna. Po pierwszym cięciu biegałam następnego dnia z dzieckiem w ramionach i było super. Ale każde kolejne cięcie zwiększa ryzyko powikłań i wydłuża rekonwalescencję. Moja druga cesarka przebiegła szybko i sprawnie ale po paru godzinach dostałam powikłań w tym krwotoku i męża wzywali żeby w razie czego mógł się pożegnać. Potem miałam jeszcze 3 krwotoki, po wypisaniu do domu i karetka na sygnale za każdym razem do szpitala. Podejrzenie tętniaka macicy itp. Wiec hm... zazdroszczę dziewczynom, które mogły rodzic naturalnie i mogą same decydować ile chcą mieć dzieci. Ja wiem ze moje trzecie będzie ostatnie, chociaż mam mocna macice i niewidoczna bliznę i może by gin na czwarte pozwolił ale nie będę już ryzykować majac w domu dzieci, które potrzebują matki. Mąż jest lekarzem i jak czasem opowiada różne historie to serio sama się dziwie ze się na trzecie dziecko zdecydowałam No ale teraz trzeba już urodzić i być dzielnaAha, i nie demonizujmy tez okresu po cc. Chodziłam prosto tego samego dnia, byłam zupełnie samodzielna i opiekowałam się dzieckiem. Owszem jest trudniej, ale kobiety po cc męczą się po porodzie, a kobiety rodzące SN męczą się w trakcie. Doświadczyłam boli krzyżowych i tez nie było kolorowo.
Ps. Jest takie powikłanie śmiertelne po porodzie, zator wodami płodowymi. I to częściej się przytrafia po cesarskim cięciu. Zawsze się tego boje najbardziej.